Saab 9-3 S 2.0 (1998)

Saab 9-3

Uitvoering9-3 S 2.0
Bouwjaar1998
Jaar van aanschaf1998

Na enkele proefritten is de keus gevallen op de Saab 93. Het comfort is overtuigend. Goede stoelen, weinig motorgeluid en de toch heel aardige prestaties. Vooral positief aan Saab zijn de kleine details. Kom je bijvoorbeeld thuis met de radio hard aan en vergeet je die zacht te zetten voordat je de motor afzet dan wordt dat automatische gedaan zodat je je de volgende ochtend niet een ongeluk schrikt.

Toch is mijn algehele oordeel verre van positief. Ik heb nog nooit een auto gereden waar zoveel aan kapot is gegaan. De airco is compleet vervangen, het stuurhuis is gesmolten en vervangen, de lcd display is tot tweemaal toe vervangen, de koplampen houden het nog geen half jaar vol enz. enz. De laatste beurt (overigens zonder grote reparaties) kostte 1600 euro. Daarbij komt nog dat mijn ervaring met de Saab garage ronduit slecht te noemen is. Ze zijn allervriendelijkst en behulpzaam, alleen de prestatie blijft achter. Zo heb ik mijn Saab driemaal een dag bij de garage afgeleverd zonder dat problemen verholpen werden. Eénmaal was men mijn auto gewoon weg vergeten. Het was die dag nogal druk; was de smoes. Kortom; als lease-auto prima, maar koop het vooral niet privé.

5,5
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee