Saab 9-3 Cabriolet SE 2.0 Turbo (1998)
| Uitvoering | 9-3 Cabriolet SE 2.0 Turbo |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 1998 |
| Jaar van aanschaf | 2013 |
| KM-stand bij aanschaf | 171.450 km |
| KM-stand laatst | 171.717 km |
Eerste zonnestralen!
Eindelijk is een jongensdroom uitgekomen. Na een paar nieuwe auto's heb ik toch het lef gevonden een oude Saab Cabriolet uit 1998 te kopen.
Ik heb een zogenaamde auto "met werk" gekocht. De aanschafprijs was relatief laag en ik heb een goed adres voor onderhoud. Dat heeft mij doen besluiten deze auto toch te kopen terwijl de steurbekrachtiging kapot was en er nog wat geluiden uit het motorruim kwamen die daar absoluut niet horen.
Als eerste heb ik 4 nieuwe banden gekocht en de stuurbekrachtiging laten maken. De banden heb ik voor inkoopsprijs kunnen kopen en de stuurbekrachtiging bleek een lekkende slang te zijn. Dus voor een 350 euro zijn we weer op pad met 4 nieuwe banden en een werkende stuurbekrachtiging.
Nu heb ik een paar honderd KM gereden om een gevoel te krijgen met deze auto. Ik heb besloten hem te houden en hem te laten opknappen. Er gaat best wat gebeuren volgende week. De zaken die vervangen gaan worden zijn namelijk:
-multiriem + spanrollen
-Uitlaat (eind + midden stuk)
-draagarm rubbers + stuurkogels
-remmen (schijfen + blokken)
-olielekkage op het blok (misschien bij de plug)Pakkingen wil ik het liefst uit voorzorg laten vervangen.
-koppeling.
Verder geven ze de Saab meteen een beurt (olie,filters,bougies enz)
Als bovenstaande gedaan is moet ik de zomer wel door moeten komen.
Als de auto terug is van de garage en ik heb weer een paar honderd km's gereden zal ik weer een update geven.