Rover 216 Si (1996)

Uitvoering216 Si
Bouwjaar1996
Jaar van aanschaf2009

Ondergewaardeerd!

Ergens in november 2009, mijn vriendin heeft haar rijbewijs en we hebben € 1500,- te besteden aan haar eerste auto.

We hoefden niet lang te wachten en haar neef(eigenaar van onze vaste garage) kwam met een mooie auto voorgeschoteld.

Een rover 216 si uit '96 in de kleur: British racing green, +/- 187 dkm gelopen,veel engelse luxe en de laatste jaar gebruikt als leen auto.

Na wat research op internet kwam ik erachter dat de rover eigenlijk niet zo'n goede auto was.De reactie's waren deprimerend.
Mijn eerste reactie was dan ook: niet doen!!!

Na een goed gesprek en proefrit was mijn vriendin er verliefd op geworden terwijl ik mijn twijfels had(in die tijd reed ik een 316i automaat die als een blok op de weg ligt en de rover nogal deinsde bij scherpe bochten) maar goed het is tenslotte haar beslissing, dus zo gezegd,zo gedaan.
Wij zijn een rover rijker.

Jan. 2010 (toen Nederland plat lag van de sneeuw)
Me vriendin belt me s'morgens wakker nadat ze vertrokken was naar haar werk, met de boodschap dat de auto niet meer in een versnelling te krijgen was!!! Neeeeeheeee de versnellingsbak!!! dacht ik, gelijk de garage laten bellen en de mannen kwamen de auto ophalen(top service) aan het eind van die dag kregen we goed en slecht nieuws.
Slechte nieuws was: koppeling naar de gort!
Goede nieuws was: geen kosten voor manuren ;-D

Ze reed na een paar dagen en €400 euro lichter weer met een auto die aangreep en optrok alsof ie nieuw was.(wat een heerlijk blok zit erin: 112 pk en een duw in je rug na de 3500 tpm. :-D)

Apk mei 2010: ruitenwisser en lampje.(kosten €50)

Apk mei 2011:
4 nieuwe banden erop en schijven laten recht trekken(rover kwaal) kosten € 400
Beginnende roest op de dorpel bestuurderskant.

Apk april 2012:
Niets bijzonders op 1 attentie punt na. dorpel bestuurderskant moet volgend jaar gelast worden.(kosten € 50)

Juni 2012: We krijgen weer een rover aangeboden door dezelfde garage als toen.
Rover 25 1.6i uit 2003 met..................27.975 km!!!

Na wat foto's heen en weer:
Die ziet er uit als nieuw, de motorblok is showroom blinkend, auto is ingeruild door de eerste eigenaar en is gebruikt als tweede auto. Hij stond er net een uur!

Maar goed, dat is een andere review die ik ga posten. al met al die gekocht voor de vriendin en ik de trotse eigenaar van deze rover.(in de tussentijd ben ik van anti-rover tot rover-fanaat gegroeid.)aangezien mijn auto's van €1500 elke apk mij minimaal 300 euro koste en zij,op de banden na, wat ik zie als gewoon onderhoud, al twee jaar voor een habbekrats door de apk kwam.

Apk maart 2013:
Dorpel laten lassen en kantje boord apk gehaald omdat ditmaal aan de achterkant bij de wiel een stuk was verroest(mijn hand verdween erin en het viel niet op omdat het aan de onderkant zat en dus niet zichtbaar voor mij.) Remmen bijna op,schijven krom, co2 uitstoot moest afgesteld worden,beginnende lekke koppakking,koplampen laten polijsten.(kosten € 300)

Zijn advies was: verkopen binnenkort en dat hebben we gedaan, weliswaar met pijn in onze hart.

Over het algeheel zijn wij heel tevreden met deze auto, hij startte ALTIJD en heeft ons dus 1 keer in de steek gelaten.Toen we hem kochten wisten we dat de achter ruitenwisser het niet deed(hij kwam wel eens tot leven),sinds november 2013 deed de achter ruitenverwarming het ook niet meer door een kortsluiting,alarm die spontaan afging.
Maar het belangrijkste voor ons deed ie goed:
zuinig rijden, gaan als de brandweer(als het nodig was), remmen en nog belangrijker starten.

Mocht je er een op de kop kunnen tikken.....het is het kijken waard!