Renault Twingo Electric Intens (2021) #2

autoreview

Renault Twingo Electric Intens (2021)

Signalement

UitvoeringTwingo Electric Intens
Versnellingen1, Automaat
Bouwjaar2021
Jaar van aanschaf2021
KM-stand bij aanschaf10 km
KM-stand laatst5.000 km
Lezerswaardering: 80%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Eerste beurt

 • 5.000 km

Heb al een review geschreven van deze auto na aankoop maar kan door inlogprobleem deze niet verder aanvullen. Daarom nieuwe account aangemaakt.
Heb eerste onderhoudsbeurt achter de rug. Kostprijs 100€ wat goed meevalt. Bij betaling stelt de garagist voor, gezien de lage kilometerstand, van naar tweejaarlijks onderhoud over te stappen aangezien de olie niet zo dikwijls dient ververst. Ik vroeg welke olie dan wel moet ververst worden bij een elektrische auto? Dat had hij even over het hoofd gezien en ik moet toch volgend jaar teruggaan. Dus een auto zonder olie moet wel jaarlijks op onderhoud? Beetje raar toch?

Ik ken iemend met een Tesla waar helemaal geen jaarlijks onderhoud nodig is, zelfs de slijtage van de banden kunnen ze berekenen naargelang je rijstijl en dergelijke. Deze big brother is watching you vind ik ook wel overdreven.

Het enige "probleempje" tot nu toe was een lampje van de bandenspanning dat oplichtte. Na studie van handleiding dit zelf kunnen oplossen.

Het autootje bevalt best goed, het enige minpuntje vind ik de toch wel harde ophanging, zeker voor een Franse auto.
Het roldakje is een groot succes bij de kleinkinderen :een beetje zon en het is van: dak eraf, dak eraf.

Een voordeel van elektrisch rijden is is ook de mogelijkheid van te parkeren op de daartoe voorziene plaatsen, als deze vrij zijn teminste.
Zo hebben we bij een vriendin kunnen parkeren op 50m. van haar deur voor3€ opladen. Anders moesten we een dikke km ver pakeren op een parking die stukken duurder is.

Ik prijs mij ook gelukkig met mijn zonnepanelen en elektrische auto met deze brandstofprijzen. Op een zonnige dag is de batterij gratis terug vol.
Ons gemiddeld verbruikt blijft op 14 kwu staan. Bij de huidige temperaturen van 15° is de range terug 180km in ecostand.
De ecostand heeft alleen bij erg koude temperaturen afgestaan omdat de verwarming dan minder goed werkt.

Het is leuk als er een grote wagen ons bijna wil voortduwen omdat we ons aan de wettelijke snelheid houden en dan bij het eerstvolgende stoplicht deze grote jongen zien verdwijnen door het onverwachte optrekvermogen van ons autootje.

4,5
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  5
 • Comfort
  4
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

PRIVATE LEASE Renault Twingo

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (1)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens