Renault Scénic RXI 2.0 16V (2000)
Uitvoering | Scénic RXI 2.0 16V |
Bouwjaar | 2000 |
Jaar van aanschaf | 2000 |
Het vermogen is echt een pluspunt, in zuid duitsland 180-195 gereden en er is dan nog (wat) vermogen over. In de bochten is het anders, dan is deze auto te slap geveerd (maximaal 170 dus). Een wat strakker onderstel had wel bij deze motor gepast. Voor een jong gezin met 2 kids vind ik het bagageruim te krap. Als we op vakantie gaan dan is de derde zitplaats en de beenruimte achter de voorstoelen volgepropt, en de hoedenplank mag op het huis passen. Opvallend veel lakschade, maar dat kan ook domme pech zijn of het parelmoereffect van de laksoort die speciaal bij deze uitvoering hoort.
Overigens vind ik de interieur bekleding en de lakkleur absoluut niet bij elkaar passen.
A: In het begin 1x een lege accu.
B: Helaas ben ik 5x teruggeweest bij de garage voor een uitvallend infodisplay welk middenin het dashboard zit (buitentemp./radio). Zeer slechte beurt van de garage.
C: Seperaat te openen achterruit, hiervan is de bedieningsschakelaar na 2 jaar verroest! Volgens de electronicawiz van de garage was dit een bekend fenomeen.
D: 30.000 beurt gegeven 4 dagen voor de derde verjaardag van de auto. APK vergeten! Hoe is het mogelijk! Door senior werkplaatschef wordt mij verweten dat ik dat had moeten melden bij de afspraak. Wakker worden, wie stuurt wie een brief om mij aan de APK plicht te herinneren. Bovendien had ik het wel gemeld bij inlevering van de auto. Op het factuur werd de leenauto 1 dag extra in rekening gebracht. Kon ik daar weer over bellen.
E: Pollen filter laten vervangen bij 30.000 beurt, auto stonk in de eerste 5 minuten na de start. Nu ruikt hij naar chloor de eerste 5 minuten.
Renault van Winden in Berkel & Rodenrijs, jullie zijn een lief familie bedrijf maar het kan zoveel beter.