Renault Scénic RT 1.9 dCi (2000)
Uitvoering | Scénic RT 1.9 dCi |
Bouwjaar | 2000 |
Jaar van aanschaf | 2000 |
Vanaf het begin problemen geweest met de turbo. Regelmatig gingen er op het dashboard allerlei lampjes branden en het bleek steeds dat er volgens mijn dealer iets aan de regelklep mankeerde. Uiteindelijk zij er diverse kleppen vervangen maar het euvel is nog steeds. De auto mist dan ca. 21 PK vermogen doordat de computer de auto op een soort nood programma laat lopen. Ook de ruitenwisser motor lijkt af en toe uit zichzelf spontaan aan te gaan. Dit zou komen door een teveel aan vet, maar naar later bleek dat de motor vervangen moest worden. Deze auto heeft mij zeer veel ergenis opgeleverd en is onvoldoende door de dealer opgelost. Ik moest zelfs aan het einde de reparaties van de zoveelste klep gaan betalen terwijl Renault toch ook garantie kent??
Inmiddels heb ik de auto toen ook snel weg gedaan en heb ik weer een Japanse auto gekocht waar ze de elektronica wel onder de knie hebben (Mitsubishi Outlander).
Zie boven
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee