Renault Mégane Scénic RT 1.6e (1996)
Uitvoering | Mégane Scénic RT 1.6e |
Bouwjaar | 1996 |
Jaar van aanschaf | 1997 |
Deze scenic is een van de eerste in Nederland, ik zelf heb de eerste serie altijd het mooiste gevonden om dat deze veel completer is afgewerkt dan de modellen vanaf 1998/1999. Let bijvoorbeeld eens op de verlichting naast de nummerplaat achter. Lange afstanden rijden gaat met deze auto erg goed, het is nog een echte comfortabel geveerde franse auto met zachte stoelen. Het rijden opzich gaat een beetje afstandelijk door de hakerige versnellingsbak wel is de hydrauliche stuurbekrachtigin stukken beter dan de erg doods aanvoelende electroniche stuurbekrachtiging van de nieuwe renault’s.
De vele opbergvakjes in de auto lijken handig maar in de praktijk leg je er in het begin wat in waarvan je naar een paar jaar denkt, zat dit ook in de auto? De 1.6e motor is voor normaal gebruik meer dan voldoende, ga je echter met zijn vijven in de auto zitten dan word de auto al duidelijk trager. Echter hielt de auto het wel altijd goed vol met zware bepaking en een caravan van 1000kg er achter, waarbij (na lang wachten) toch 120km/h gereden kon worden in de vijfde versnelling.
Wel is de motor erg soepel en pakt hij gemakkelijk vanaf lage toerentallen op. De vijfde versnelling had een iets zwaardere vertanding mogen hebben omdat de motor bij 120 km/h al veel toeren maakt. Ook hebben wij bij deze scenic in de zomer de niet aanwezige airco soms erg gemist.
Ondanks renault’s reputatie zijn er bij deze Renault in tien jaar maar weinig electroniche problemen geweest. De massa van de achterlichten is in 2004 gerepareerd in 2003 stopte de ruitenwissermotor er mee, verder is er in de tien jaar aan electronica niets kapot gegaan zelfs geen lampje. De verschillende delen van de uitlaat van deze Renault zijn echter wel meerder keren vervangen en dit was dan ook het zwakke punt van de auto. Ook kwam al erg vroeg na aankoop de koppakking er tussen uit zetten, maar dit is onder garantie herstelt en hij zit nu nog. De roest bestendigheid van deze scenic valt tegen al naar zes jaar begon de achterklep bij de ruitrubbers te roesten, maar ook dit is onder de garantie gerepareert. Op dit moment begint de auto op meerdere plekken te roesten. Al met al was dit helemaal geen slechte auto de auto heeft mij immers in al die jaren niet een keer laten staan.
update 23-03-2008
Mijn vader rijdt nu al een tijdje kia cerato. Ik zie de megane scenic echter nog wel af en toe rijden en staan. Hij is nu van een jong gezinnetje met twee kleine kinderen (kinderzitjes). Dit doet me goed dat zo’n gezin deze goed onderhouden auto heeft. Ik vind de auto nog steeds erg mooi in z’n bordeaux metallic, en ik hoop dat dat gezin er net zoveel plezier van heeft dan wij tien jaar hebben gehad.
- Betrouwbaarheid5
- Prestaties4
- Comfort5
- Kosten3
PRIVATE LEASE Renault Mégane
Uitgelicht aanbod

Renault Scénic 25 jaar: de start van het succes

Renault Mégane Scénic RN 1.6e (1998)

Renault Mégane Scénic RT 1.6e (1997)

Praktijkervaring Skoda Octavia: dit vinden eigenaren van hun auto

100 jaar stroomlijn: zo lang bestaan er al gladde auto's