Renault Mégane Scénic 1.6e (1998)

Renault Mégane Scénic

UitvoeringMégane Scénic 1.6e
Bouwjaar1998
Jaar van aanschaf2002

de koop

Wij hebben deze auto gekocht in januari 2002, ex lease. Hij heeft lpg G3. De auto rijd lekker. Het is een 1.6 Conquest, een vrij zeldzame uitvoering! Met airco(handbediend), centrale deurvergrendeling, portierramen voor en achter elektrisch bediend en startonderbreker, ook gelijk de meest luxe uitvoering.

Verwarming kapot

Midden december had de kachel ventilator het loodje gelegd. Motortje was vastgelopen. Net toen we van huis naar Schiphol heen reden, terwijl het min 10 was! Dus terug van lanzarote(onze vakantie dus) direct zoeken naar motortje voor de kachel.. En gevonden! Maar dat was pas eind mei, en toen was het niet koud meer!

het kleppen drama

Na een tijdje goed (en warm haha) te hebben gereden, begon de motor geleidelijk steeds slechter te starten, steeds meer in te houden, en slechter te draaien. Dus na bijna alle onderdelen die op het lpg gebied vervangbaar zijn (denk maar aan de filters die normaal gesproken een auto leven lang mee gaan, pomp etc.), te hebben vervangen, was het probleem alleen nog maar erger geworden.
Soms helemaal niet starten.

Na simpelweg de kleppen te stellen liep ie weer als een trein. en was het probleem opgelost.

linksvoor

Na een paar duizend km te hebben gereden werd er weer een nieuw piepje geboren. Pffff de familie van de piepjes en rammeltjes wordt steeds groter. Als je een hele krappe bocht naar links maakte, kwam er een licht getik bij links voor vandaan. Het bleek een kromme aandrijf as te zijn.

slecht starten en op hol slaan

Elke 10000 km kleppen stellen. Je merkt het goed als er na een beurt weer 9000 kilometer mee gereden is. De motor loopt dan op z'n zachtst gezegd beroerd. De auto is nu net bij de garage vandaan. waarom? wel, omdat de motor op hol sloeg als ie op benzine stond, en op gas niet stationair liep. Voor het stoplicht gewoon uit zichzelf uitgaan. Waarschijnlijk zijn het weer de kleppen. Hopelijk is dat nu verholpen.

Ook is er een rammeltje bij de uitlaat. Dat is een uitgewoonde klem. Even een nieuwe erop zetten en het is goed.

inruil

hallo, weer een stukje van mijn kant, tijdje geleden toch al, ondertussen hebben we deze auto ingeruild.het begon allemaal te lekken en te stotteren. uitlaat was er onder vandaan gevallen. we hebben nu een renault modus gekocht.

6,0

PRIVATE LEASE Renault Mégane