Renault Mégane Grand Tour 1.6 16V Business (2007)
Uitvoering | Mégane Grand Tour 1.6 16V Business |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
UPDATE 30-06-08:
Iniddels 29.000 op de teller, kortom deze week maar eens een afspraak maken voor de eerste beurt. Ze mogen dan iig eens controleren waarom de achterzijde ’kraakt’ (met name wanneer drempels e.d. worden genomen).
De auto rijdt probleemloos (op gas) en kon ik in Duitsland relatief eenvoudig de 195km/pu aantikken. Niet gek voor een 1.6 !! Alleen zodra het flink heuvelachtig wordt heeft ie het zwaar. De audio installatie valt tegen, hij komt duidelijk te kort zodra het volume omhoog gaat... jammer, want ik hou wel van een stukje muziek.
Verder is het een comfortable en ruime auto die er ook nog eens chique uitziet, ik heb dus geen spijt van keus (ondanks wat minpuntjes).
UPDATE 18-11-07
Inmiddels zit ik op ruim 5000 km, er zijn nog geen echte problemen geconstateerd. De auto bevalt prima evenals het rijden op gas. De bevindingen tot nu toe:
- Bij +/- 140km/pu trilt de auto iets. Waarschijnlijk is het een kwestie van uit balanceren.
- Daarnaast hoor ik een iritant piepend geluid van de ventilator als deze rustig draait. Het lijkt alsof het niet goed gesmeerd is. Even een afspraak maken hiervoor.
- De radio werkt prettig, alleen vind ik het geluid van de speakers matig (lees blikkerig). Op zich niet zo gek als je nagaat dat het om 13cm speakertjes gaat. Ik ga dus voor de Pioneers die speciaal gemaakt zijn voor de megane, die moeten aldus diverse fora een flinke verbetering zijn .
Op naar de 10.000 km!
20-10-07: 1e indrukken
Ik mocht weer een nieuwe leaseauto gaan leasen in de klasse rond de 25.000 euro. Ik wilde graag een comfortabele en ruime auto. Ik had mijn selectie beperkt tot een aantal modellen waarmee ik wilde proefrijden:
- Opel astra station: Geen fijne wagen om in te rijden, voelde benauwt aan en het dashboard spraak mij niet aan.
- Ford focus: Prima auto qua rij-eigenschappen (misschien wel de beste in zijn klasse) maar de stoelen zaten niet lekker en ik vond hem toch wat gedateerd.
- Peugeot 307 SW: Dit moest hem gaan worden, prima comfort, mooie interieur en exterieur. De motor vond ik wat matig. Echter in verhouding met de Renault was hij te duur.
De Mégane is wat mij betreft een goede combi tussen de 307 en focus. Niet te comfortabel en ook nog een beetje sportief. Ik had besloten om te kiezen voor de businessline II + parrot carkit + electrisch panoramadak (wat een eye-catcher zeg!) + music box (usb / mp3 / ipod aansluiting) + klein leer pakket 16’ kuberra velgen om het af te kleden.
Hiermee rijd je een zeer complete auto voor ongeveer 25.000. Tevens had ik besloten te gaan rijden op gas, dat bevalt tot nu goed. Het is mooi weg gewerkt in de ruimte van het reserve wiel en met mijn eerste tank haalde ik net niet de 600km. Niet gek voor gas dus.
Verder rijdt de auto heerlijk... ik hoop dat dit blijf de komende kilometer. Ik houd jullie op de hoogte!
ps de foto’s zijn geleend ... hij ziet er bijna hetzelfde uit alleen zonder de kuberra velgen.
Kraakjes aan de achterzijde (en soms in het dashboard).