Renault Mégane Grand Tour 1.5 dCi 105 Tech Line (2006)

Uitvoering | Mégane Grand Tour 1.5 dCi 105 Tech Line |
Bouwjaar | 2006 |
Jaar van aanschaf | 2009 |
Einde Megane tijdperk
Na 6 jaar deze Megane gereden te hebben heb ik hem dan toch ingeruild. 380000 km gereden en gekocht bij 170000 km in 2009. Renault staat bekend als onbetrouwbaar, maar onterecht denk ik inmiddels. Hoewel Renault wellicht meer electronische problemen heeft, zijn de duurdere reparaties aan essentiele motorondedelen niet aan de orde geweest. Kortom, deze 200.000 km hebben de versnellingsbak, motor, ophanging en de turbo het feilloos gedaan. Zelfs de uitlaat is nooit vervangen. Verder de volledige periode gereden met een powerbox (dus hierbij het fabel dat je motor daarvan stuk gaat ook gelijk ontkracht).
Wat was er dan wel (behalve standaard slijtdelen)? Achterklep bedrading moeten laten vervangen, nokkenassensor zelf vervangen, bedrading cruise control laten vervangen, achteruitrijlicht relais laten vervangen, airco condensor zelf vervangen, brandstofleiding laten vervangen, luchtinlaatklep zelf vervangen, deurrubber bestuurder laten vervangen.
Kortom, zeer weinig kosten gehad aan deze auto in 5 jaar tijd. En verder prima comfortable, zuinige en zeer ruime wagen met veel opbergmogelijkheden. Windgeruis, stoelcomfort en bochtengedrag zijn de minpunten geweest, wat mij betreft. Over de gehele period heb ik een gemiddeld! verbruik gehaald van 5,25 L/100KM met voornamelijk woon-werk verkeer. Jammer dat de opvolger zo lelijk is (verlichting achterzijde en combinatie van gele halogeen verlichting en witte LED daglicht voor).
Uitrusting
Verder is de uitrusting voor het jaartal en de prijs uniek te noemen; cruise control, automatische inschakelende verlichting, automatische deurvergrendeling bij wegrijden, regensensor, automatische volumeaanpassing audio voor snelheid, follow-me-home verlichting, electronisch olieniveau uitlezing, emergency brake verlichting, bandenspanning sensoren, stuurwielbediening (ook voor iphone).