Renault Mégane Estate TCe 140 Business Zen (2022)

Renault Mégane Estate
Renault Mégane EstateRenault Mégane EstateRenault Mégane EstateRenault Mégane EstateRenault Mégane EstateRenault Mégane EstateRenault Mégane EstateRenault Mégane EstateRenault Mégane EstateRenault Mégane EstateRenault Mégane EstateRenault Mégane EstateRenault Mégane EstateRenault Mégane EstateRenault Mégane EstateRenault Mégane EstateRenault Mégane EstateRenault Mégane EstateRenault Mégane EstateRenault Mégane EstateRenault Mégane Estate

UitvoeringMégane Estate TCe 140 Business Zen
Bouwjaar2022
Jaar van aanschaf2022

Wauw - nooit gedacht!

Tijdslijn
Skoda Octavia 1.0 business sport als zakelijke lease besteld in december 2021, zou worden geleverd in januari 2023. Als voorloopauto deze Renault Megane ontvangen. Hij werd netjes voor de deur afgeleverd met 60km op de teller.

Eerste indruk na een rondje door de stad met vrouw:
- Extreem lekkere stoelen
- Bijzonder stil bij normaal rijden. Rijd je sportief dan hoor je heerlijke geluiden maar perfect gedempt, het voelt zeer aangenaam en beheerst aan
- Flinke kracht in de motor - accuraat, snel maar direct controleerbaar en daarmee vertrouwd
- Mooie kleur en meer ruimt dan we gewend zijn

60-5.000km
Heerlijke auto, kan gewoon niks anders zeggen. Overtreft aannames van vroeger dat Frans niet het jut van het is.
Ook geluidsinstallatie is prima op orde. Middenconsole met AppleCare Play werkt prima.
Krachtige motor welke goed te beheersen is maar je ook uitdaagt.

5.000-10.000
Baby geboren en opeens merken dat ruimte belangrijk is. De Megane heeft voldoende maar we hadden meer verwacht. Weekendje Antwerpen en mijn (kleine) vrouw moet vanwege de maxi cosi toch ruimte inleveren.

10.000-12.000
Ik ken alle trucjes om met de motor te spelen en dit laat hij toe. Heerlijk dagen we elkaar uit en rijden we veel kilometers samen en met gezin. Dan opeens vraag je om een " software update" - ellende begint en duurt 5 weken:
- Zelf telefonisch op afstand met Renault dealer zaken geprobeerd
- 2x langs de dealer geweest om hen een oordeel te laten vellen
- Resultaat: nieuwe boordcomputer nodig - kan 5 maanden duren

Ellende:
- Geen radio
- Geen navigatie, flitmeister
- Geen AppleCar play
- Geen instellingen aanpassen (kleuren interieur, veren)
- Geen parkeersensoren (gevaarlijk wanneer je denkt dat het wel werkt)

12.000-16.000
Gewoon lekker sportief gereden - we zijn daarmee buddy's geworden. Blijf me verbazen over explosiviteit motor en geniet van het comfort en stilte
Wel erg stil wanneer je elke dag 2 uur moet rijden en niks werkt. Oldskool radiotor telefoonhouders weer opgezocht

Eindoordeel
Dikke auto, mooi design, heerlijke motor en veel comfort. Hoop dat elke particulier die zoveel geld uitgeeft voor een auto als deze, geen problemen ervaart met een boordcomputer (en dat vooral de hersteltijd minder dan 5 maanden bedraagt) en gewoon kan genieten van deze flamboyante en imposante Renault

• Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

PRIVATE LEASE Renault Mégane