Renault Mégane Estate dCi 110 GT-Line (2011) #4

Uitvoering | Mégane Estate dCi 110 GT-Line |
Bouwjaar | 2011 |
Jaar van aanschaf | 2011 |
Eindelijk was het zover, na 8 maanden wachten op een nieuwe auto, 600 telefoontjes naar de dealer en leasemaatschappij kon in "mijn" nieuwe megane estate GT-line ophalen bij Dealer Hans Jonglerius in Woerden.
In eerste instantie had ik november 2010 een zwarte megane Hatchback in de bose uitvoering besteld. Echter bleek afgelopen april dat de auto niet meer of heel laat geleverd ging worden en heb ik na veel overleg met de dealer en Renault Nederland de bestelling gewijzigd in een Renault megane estate 110DCI in de GT-line uitvoering. Als extra opties heb ik gekozen voor:
- metallic lak(gris platine)
- meesturende xenon verlichting(wil niet meer zonder
- donkere ruiten vanaf de B-stijl( ziet er erg gaaf uit)
- een Bury cc9060 Music carkit (op advies van de dealer)
- audio upgrade (had immers de bose besteld en de standaard radio was een beetje karig).
De bestelling is uiteindelijk begin april omgezet in bovengenoemde auto. Dit was voor mij ook een gok, dit omdat ik op dat moment nog geen GT-line had gezien of gereden. bij toeval bleek er bij een andere dealer eenzelfde auto in de showroom te staan, ik kon het niet laten om hier even te gaan "passen". Ik ben zelf 1.95m, en goede stoelen zijn erg belangrijk, toen ik in de GT-line stapte, gleed ik naar het midden van de stoel en kon geen kant meer op, echt fantastisch!
De dealer verwachtte de auto medio juni, dit zou goed uitkomen aangezien ik 9 juli op vakantie ging. helaas hielp de dealer me begin juni uit de droom, de auto stonf gepland met een fabricage datum van 22 juni. De auto is uiteindelijk 14 juli bij de dealer gearriveerd en gisteren heb ik hem na een uitgebreide uitleg bij de dealer mogen ophalen.
op dit moment heb ik er pas 370 kilometer mee gereden, maar tot op heden is het echt een fantastische auto! ik twijfelde heel erg over de kleur, ik heb een foto toegevoegd(hij is een beetje bewogen, als de zon weer een schijnt komen er betere) en oordeel zelf.
De bury carkit geeft echt een fantatisch geluid en ik ben ook erg goed verstaanbaar aan de andere kant.
Zodra ik wat meer kilometers heb gemaakt(en dat zal niet lang duren:)), zal ik de review updaten.
update 1
Na bijna 8500 km(in slechts 4 weken:)) in de megane te hebben gereden, denk ik dat ik wel een redelijk beeld heb van de voor en nadelen van de auto.
Vorige week heeft de auto aardig moeten werken in de alpen en alle heuvels ten zuiden hiervan:), over het weggedrag kan ik kort zijn: Fenomenaal! iedere bocht wil hij strak doorheen, zonder over te hellen. ook op de lange afstand rijd de auto erg comfortabel en rustig. op de terugweg van uit italië, heb ik hem even op zijn staart kunnen trappen. de fut was er boven de 160 echt wel uit, maarja zo hard kun je in nederland doorgaans toch niet.
Een andere optie die erg goed werkt is het tomtom live systeem, tijdens mijn vakantie was ik met wat vrienden op zoek naar een camping, je voert in comping in de buurt en de tomtom voorziet je van alle campings, dit inclusief beoordeling. ditzelfde werkt overigens ook prima voor restaurants.
tijdens een terugrit van een restaurant(over een onverlichte, slingerende weg) werd goed zichtbaar wat het voordeel van meesturende verlichting is, dit werkt echt fantastisch.
na alle fositieve dingen heeft de auto een groot nadeel voor mij: De stoelen zijn te kort. door mijn lengte(1,95) kan ik geen goede zitpositie vinden in de auto. probleem is dat er bij een goede positie voor mijn armen en rug er ruimte is onder mijn bovenbenen(ze rusten dan niet op de stoel), gevolg hiervan is, dat mijn enkels naar verloop van tijd aardig pijn beginnen te doen. Renault heeft aangegeven hier niets aan te kunnen doen, ze mogen de stoel niet verhogen ivm de airbags die erin zitten. als workaround heb ik maar een kussentje onder mijn benen gelegd.