Renault Mégane Estate dCi 110 Dynamique (2011) #3
Uitvoering | Mégane Estate dCi 110 Dynamique |
Bouwjaar | 2011 |
Jaar van aanschaf | 2011 |
Top Mégane
Na 4 maanden wachten kon ik eindelijk op 9 februari mijn nieuwe Mégane ophalen bij de dealer. Ik heb gekozen voor de Mégane Estate 1.5 dCI 110 FAP Dynamique met de volgende opties,
-Metalic Bleu Extreme.
-Bi-xenon verlichting.
-Parkeersensoren voor en achter.
-Inklapbare buitenspiegels.
-Radio "3D sound By Arkamys" USB/MP3-speler en Bluetooth.
-Privacy glass zijruiten en achterruit.
-Lichtmetalen velgen 17" Schuss.
-Trekhaak vast 7 polig.
Aangezien ik 23 maal in vijf jaar met mijn vorige lease auto, de Opel Astra bij de garage ben geweest voor reparatie en hem helemaal zat was en de Mégane toch wel een hele mooie auto vind heb ik deze keuze gemaakt. Ik kan zeggen dat ik er geen moment spijt van heb gehad.
De Mégane is een super complete auto voor een mooie prijs. Ook is deze super stille 110 PK sterke motor een eco motor en betaal je maar 20% bijtelling.
De rij eigenschappen zijn heel goed en qua presteren doet de mégane niet onder van de 1.9 CDTI van de Astra. De auto rijd erg soepel en is ook nog eens lekker stil. Als je op de autoweg 130 km/uur rijd maakt de auto net 2500 toeren/minuut.
De bediening van de ingebouwde Tomtom navigatie middels de joystick in de middenconsole werkt erg fijn en goed te bedienen.
Van de radio had ik iets meer van verwacht qua geluid. Het geluid van de Astra was voller van klank. Bij de Bose uitvoering zit er een Subwoofer onder de pasagier stoel maar de Bose uitvoering was er nog niet toen ik de auto bestelde.
De auto is uitgerust met een "hands-free card". Als ik met mijn armen vol naar de auto loop hoef ik alleen maar de achterklep te openen en kan de sleutel in mijn zak blijven. Even op het start-knopje duwen en rijden maar. Bij het weglopen van de auto, sluit hij zichzelf af.
Xenon verlichting i.c.m. de meedraaiende koplampen geven echt goed licht. Zou niets anders meer willen.
Een minpunt van deze auto is wel de brandstofmeter. Op moment dat de auto een signaal geeft dat de brandstof op is, geeft de boordcomputer aan dat de actieradius nog 0km maar er zit dan wel nog minimaal 10 liter in de tank.
Al met al een super auto en ben er tot nu toe erg tevreden over.