Renault Mégane Coupé 1.4 16V Expression (2000)

Renault Mégane Coupé 1.4 16V Expression (2000)

UitvoeringMégane Coupé 1.4 16V Expression
Bouwjaar2000
Jaar van aanschaf2007

Gezien de problemen, gevolgd door een ongeluk die ik had met mijn vorige auto (Opel Astra, 1994) was ik op zoek naar wat anders. Omdat ik snel een nieuwe auto moest hebben viel mijn keuze op de Renault Mégane coupe. Tot op heden nog geen spijt gehad van mijn beslissing! Altijd starten en lopen. Ik had mijn bedenkingen over de 1.4 16v maar in vergelijking met de 1.4 in de Astra is dit een lekker pittig motertje. Verwacht geen ultime sportiviteit, maar je kunt zeker meekomen in het dagelijks verkeer. Het verbruik van deze auto viel mij ook 10x mee, gemiddeld 6.5 liter /100 km. De stoelen zitten ook prima, vind echter wel dat het verstellen van de rugleuning in te grote ’stappen’ gaat, waardoor je toch het gevoel krijgt dat het wel wat fijner afgesteld mag worden. Er zit wel een lendesteun in de bestuurdersstoel. De auto rijdt comfortabel, echter is de moter niet altijd even stil. Lange afstanden kunnen prima gereden worden, maar het geluid bij 130+ km/uur begint dan wel door te werken op de bestuurder.

De zetels achterin zitten ook comfortabel, echter is er nauwelijks beenruimte. Wanneer de voorpassagiers inschikelijk zijn kan er achterin gezeten worden, maar voor lange ritten is dit niet genoeg.

Deze auto is ook compleet te noemen, ABS, 4 airbags, elektrische spiegels, ramen, geintegreerde audio, het zit er allemaal in. Helaas op dit type geen standaard airco, maar daar was ik ook niet direct naar op zoek.

Nu na ruim 3000 km geen noemenswaardige problemen mee gehad.

- Vervangen van dashboardverlichting, 2 lampjes kapot, gelijk alles maar vervangen toen alles toch open lag.
- Sensor van ruitensproeivloeistof vervangen toen het lampje constant ging knipperen terwijl er voldoende vloeistof aanwezig was. Dit onder garantie.

Na ruim een half jaar en 12.500 km genoeg problemen gehad en het volgende vervangen/gerepareerd:
- 2 kapotte wiellagers
- 2 gecupte achterbanden
- aandrijfas
distributieriem gebroken. kosten circa € 1000,-

Bij deze de betrouwbaarheid en gebruikskosten aangepast. Ik ben er helemaal flauw van. Volgende keer geen fransoos.

5,5
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

PRIVATE LEASE Renault Mégane