Renault Mégane C-C 2.0 16V Dynamique Luxe (2005)
Uitvoering | Mégane C-C 2.0 16V Dynamique Luxe |
Bouwjaar | 2005 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
6 versnellingsbak
Prima auto, ben er trots op , de 2.0 liter motor heeft een goed koppel waardoor ik zonder moeite in zijn 2 weg kan rijden en in de 4 een bochtje kan pakken. Kleur is ook erg mooi en krijg vaak spontane complimenten over deze auto.
1 keer is spontaan bij het openen van het dak deze gecrashed op de achterklep omdat er schijnbaar een borgmoer niet goed vast zat. Dit is netjes onder garantie gerepareerd door mijn dealer onder de Renault verlengde garantie.
Sinds laatste winter eigenlijk nog 1 probleem , waar ik tot nu toe nog steeds mee zit ondanks mijn verlengde Renault garantie (die de vorige eigenaar had afgesloten).
Sinds deze winter kraakt de versnellingsbak als ik van 1 naar 2 schakel en de auto nog niet warm is en dus lang heeft stil gestaan en ik dan gewoon vlot van 1 naar 2 schakel en na aandringen van me i.s.m. mijn Renault dealer, heeft Renault NL toestemming geven de synchroonringen e.d vervangen van de 6-bak onder die garantie, maar helaas heeft dit geen verandering gegeven.
Nu zegt Renault NL dat dit dit een normaal fenomeen is van de 6-bak en na een tweede testrit door hen werd mijn versnellingsbak zelfs 1 van de betere 6-bakken gekwalificeert ......en dat er zo nog veel meer megans en scenics met dit fenomeen in NL rijden.
Uiteraard ben ik het hier niet mee eens, kan me niet voorstellen dat zo nog honderden mensen rond rijden en ik kan ook niets hiervan terug vinden op internet bij Myreviews e.d.
Lees alleen maar positieve geluiden en geloof dus niet dat vele andere rijders hetzelfde hebben als ik. Voel me nu een beetje ``lullig en te kritisch`` terwijl ik van zo`n nieuwe auto toch niet zoiets mag verwachten....
Graag zou ik van andere Renault megane gebruikers met een 6-bak willen horen hoe hun auto schakeld en of inderdaad een groot aantal mensen dezelfde problemen heeft of heeft gehad met die 6-bak van Renault.
Reageer dan op dit artikel. Alvast bedankt