Renault Mégane 2.0 16V T 225 RS (2006)

Renault Mégane 2.0 16V T 225 RS (2006)

UitvoeringMégane 2.0 16V T 225 RS
Bouwjaar2006
Jaar van aanschaf2010

Megane RS F1 team R25

Alweer bijna een jaar geleden kocht ik de door mij zo geliefde Megane RS f1 team R25.

Jawel een Megane RS f1 team r25 uitvoering. Niet te verwarren met de r26.
Deze verschillen wel wat met elkaar. De r25 was namelijk alleen in de kleur blauw leverbaar. Wat ik persoonlijk een erg gave kleur vind in combinatie met de zwarte wielen. En er zijn maar 40 exemplaren in NL geleverd. Enige minpunt is dat er geen Sper op zit wat wel op de r26 zit. Niet dat ik dit mis.

Hier de officieel gegevens:

Renault viert de wereldtitel Formule 1 met een speciale versie van de
Mégane RS. In het voorjaar van 2006 komt de F1 Team in beperkte oplage
naar ons land. De Renault Mégane F1 Team is gebaseerd op de gefacelifte
versie van de Mégane RS. De auto heeft dezelfde 225 pk motor maar heeft
een speciaal cup sportonderstel en een interieur waarin de blauwe
accenten op de bekleding het meest in het oog springende detail is. De RS
is blauw met zwarte wielen en is voorzien van speciale bestickering die
een vette knipoog geeft naar het Formule 1-team. In maart 2006 komt de
Mégane F1 Team ook op de Nederlandse markt. De importeur heeft
ingetekend op veertig exemplaren.

22/06/2011 10.000 km:

Ik heb er in middels bijna 10.000 op de teller erbij gezet. En wat zijn mijn ervaringen tot nu?
Ik reed hiervoor tot 2x toe een Clio RS 2.0 16v uit 2000. Je merkt meteen dat de Megane een volwassenere auto is. Je rijd veel meer auto. Hij is wel iets minder wendbaar in vergelijking met de Clio RS. Echter zit er onder de r25 een cup onderstel waardoor je hem echt in de bochten kan smijten. Ook leuk is van de r25 dat de esp/trationcontrol volledig uitschakelbaar is. Ik moest een klein beetje wennen aan de turbo. Aangezien de Clio RS echt in de toeren gejaagd moest worden. De Megane RS begint lager onderin.
Ik miste wel een beetje de snelheid beleving hierdoor.
Echter is dit inmiddels opgelost door een remap bij fastchip wat 50 NM koppel extra heeft opgeleverd. Wat een verschil. De snelheid beleving is nu helemaal aanwezig.
Overigens vergeet ik te vertellen dat er 2 waanzinnig heerlijke recaro stoelen in de megane zitten. Dit zit echt goed ook voor de langere uurtjes. Ondanks het cup onderstel en de recaro stoelen is dit voor mij toch heerlijk comfortabele auto in vergelijk met de Clio rsjes die ik hiervoor reed (beide verlaagd).

Verder heb je genoeg opbergruimte met allemaal opbergvakjes. En de megane zit goed in de opties.

Qua onderhoud heb ik nog niets te klagen gehad. Aangezien deze auto altijd goed onderhouden is bij VKV. Echter gaat er dit jaar nog wel een nieuwe distributieset op wat wel een prijskaartje heeft. Maar goed dat moet je in calculeren bij een auto van 5 jaar oud of 120.000 km.

Plus punten:

- Dikke auto die gezien mag worden
- Heerlijk recaro stoelen (alleen in r25 en r26)
- De aandrijflijn (na kuur fastchip 353.5 nm koppel en ongeveer 250 pk aan de nokkenas).
- Genoeg opbergruimte
- Goed in de opties
- De wegligging
- De zitpositie
- En de smile on your face :D

Min punten:

- Af en toe hoe je toch een kraakje
- 98 tanken
- Ik rij veel N wegen. Dit resulteert in een verbruik van 11/100 gemiddeld.
- MRB belasting van 59 per maand

PRIVATE LEASE Renault Mégane