Renault Mégane 1.9 dCi Dynamique (2001)
Uitvoering | Mégane 1.9 dCi Dynamique |
Bouwjaar | 2001 |
Jaar van aanschaf | 2001 |
Na mijn goede ervaring met mijn Clio (zonder problemen 110.000 km mee gereden in twee jaar) heb ik voor deze Mégane met een 1.9DCI motor gekozen.
Wat mij enorm aanspreekt van deze auto is zijn enorme trekkracht. Het lijkt wel of hij steeds harder gaat lopen (op de autobahn in Duitsland reeds de 200 op de teller gepaseerd). Daarin tegen begint hij ook steeds meer olie te verbruiken en te roken bij stevig acceleren.
Ook bevallen het zitcomfort van de stoelen. Wat wel een beetje tegenvalt is het geluidsniveau en het afwerkingsniveau van de auto.
Ondanks de goede ervaring met Renault heb ik bij deze auto veel pech gehad, te weten:
* veel rammeltjes, welke niet verholpen zijn.
* kraken voorstoel, is in de loop van de tijd overgegaan.
* uitlaat stuk, is in garantieperiode vervangen.
* storing EGR klep, steeds ging het lampje branden en ging ook weer uit. Bij uitlezing in de computer bleek EGR storing. Klep is vernieuwd doch storing kwam terug. Tijdens onze terrugreis op zaterdagavond van de wintersport ging het lampje weer branden en verloor de auto vermogen waardoor we noodzakelijk naar de vluchtstrook moesten uitwijken. Na onderzoek van de wegenwacht bleek de TURBO kapot te zijn en dat al na 65.000 km!!!. In verband met het weekend en niet op voorraad zijn onderdeel konden wij dinsdags onze reis weer vervolgen.Sindsdien is de storing EGR klep weggebleven.
*Aandrijfas kapot, dit na een maand nadat de turbo stuks was. Daar sta je dan op een hellingbaan van een parkeergarage. Reparatie duurde erg lang (2 weken)mede omdat hij niet bij mijn eigen dealer stond.
Kortom hebben wij in korte tijd vele extra kosten gehad welke je niet zou verwachten van een jonge auto, wel van Renault op enige afdwingen van onze kant coulanse gehad op de rekeningen.
Na bovengenoemde problemen waren wij het vetrouwen in deze auto een beetje verloren. Echter gaat het nu reeds een langere tijd weer goed en komt het vertrouwen weer een beetje terug.
Toch gaan wij a.s. vrijdag afscheid nemen van onze Megane en stappen we in een nieuwe Laguna 1.9dci. Wij hopen hier minder problemen mee te hebben.