Renault Mégane 1.6 16V Dynamique Luxe (2003)
Uitvoering | Mégane 1.6 16V Dynamique Luxe |
Bouwjaar | 2003 |
Jaar van aanschaf | 2003 |
Na 4 jaar in een Colt gereden te hebben (naar tevredenheid) een Franse wagen.
Toen ik het model zag vond ik het gelijk mooi, en is zeker weer eens wat anders dan dat gewone van de rest.
Bij de dealer netjes behandeld en de aflevering ging goed.
Nu ook met een caravan er achter gereden, ook geen probleem. Hij trekt goed op en blijft goed op de weg ook bij wat hogere snelheden.(Caravan is 900 kg)
Voor de rest is het een lekkere auto. Steeds als ik instap geniet ik weer. De stoere start knop, de lichtsensor, de elektrisch bedienbare ramen, de airco(automaat) regen sensor, de muziek gaat harder naar mate je snelheid verhoogt, handsfree card ook erg stoer, enz enz.
Nee de Colt was een betrouwbare wagen maar dit is echt een luxe bak. (Ja ja ook de prijs is er naar maar dit vind je niet in een Japanner.)
UPDATE:31-05-2008
Bijna 80.000 km gereden ,en ik moet zeggen de meeste klachten zijn opgelost/vervangen enz enz enz
Veel problemen gehad in het begin,dus de auto geeft mij niet het vertrouwen om weer een Renault te kopen.
Ik heb de auto ingeruild en ja de prijs die je er voor krijgt viel tegen, ongeveer 8 verschillende dealers af geweest maar de verschillen zijn klein.
Ben overgestapt naar een Volkswagen Golf,en hopelijk brengt dit meer geluk.
02-05-2005 Mijn eerste grote beurt.
En ja hoor na een uur ging de telefoon:
Buitenspiegel vervangen. (Klapte niet meer naar binnen.)
Dynamo vervangen (maakte bij starten en ratelend geluid)
Aandrijfriem vervangen
Remmen vervangen (piepte)
Distrubutieriem vervangen
Nokkenas-poelie vervangen
De auto moest voor twee dagen op stal blijven
Na een week lekker te hebben gereden wilde hij niet meer starten.De bsd sensor of zo iets kapot weer een dag op stal.
Jammer niet echt tevreden meer over de auto Ik denk over een tijdje maar weer Japans.
Oja ik mocht wel het mooie bedrag van 450 euro betalen. Bijna vergeten.
06-11-2004
Bij de dealer geweest voor het raam aan de bestuurderszijde, ging niet meer om hoog. (Het binnenwerk was kapot). Netjes vervangen veder alles okee.
Update.
Onder tussen ongeveer 23.000 km gereden en wat kleine probleempjes. Tijdens het rijden met caravan (1150 kg) wil het airbag lampje nog wel eens gaan branden en dus ook de deuren ontgrendelen. Het lijkt net of de auto een aanrijding denkt te hebben. Maar wat ik wel erg vind is een rammel in de deur die weg gaat als het raam open is, zeer vreemd. Bijna een beurt (30.000) dus naar laten kijken voor de rest niets, alleen maar genieten...
Na 1700 km nog geen probleem gelukkig. Wat ik wel een beetje tegen vind vallen is dat de constante stroom draad van de trekhaak met plakkertjes onder de wagen is geplakt.
Ook vindt het erg tegen vallen dat de trekhaak van € 450 geen oog heeft voor de breekkabel en ook niet door de dealer is gemonteerd. Het is net of hobby Bob het even heeft opgeknapt. Echt slordig. Maar voor de rest een superkar.
Voor de zekerheid toch maar de garantie naar 5 jaar verhoogd. Je weet het maar nooit met al die snufjes.
Ik moet wel toe geven dat er af en toe toch een kraakje in het dashboard zit. Jammer jammer.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee