Renault Mégane 1.6 16V Dynamique (2001)

Renault Mégane

UitvoeringMégane 1.6 16V Dynamique
Bouwjaar2001
Jaar van aanschaf2013

Na behoorlijk pech te hebben gehad met mijn vorige Megane in juni ( distributierriem gesprongen ) Moest er worden uitgekeken worden naar een vervanger. Nadat ik mijn budget had bekeken kwam wel een Megane II in aanmerking van 2004/2005 maar gezien de reputatie van deze eerste lichting Megane's II durfde ik dit niet aan, en aan de andere kant je kunt je geld maar een keer uitgeven....

Qua merk komt er bij mij maar een ding voor de deur en dat is Renault.Terwijl er ook veel andere goede auto´s zijn maar ja
je hebt nu eenmaal een uitgesproken voorkeur.

Dus uiteindelijk maar op zoek gegaan naar een andere Megane van de eerste serie´s van de laatste bouwjaren 2001-2002. Bij wat connectie´s en dealers gevraagd maar in eerste instantie niet veel mooie auto´s werden aangeboden, maar ja wat wil je met auto´s van 10 a 12 jaar oud. Eerst overwogen om naar een Clio te gaan kijken omdat ik tot voor 2 jaar geleden een Clio 1.4 16V MTV heb gehad 330.000 km mee gereden en hij heeft mijn Megane overleefd!!! en rijdt nog steeds vrolijk rond!!! Maar na een paar proefritten te hebben gemaakt merk je toch wel dat een Megane veel meer auto is dan een Clio al is een 1.2 16V geen vergelijking met een 1.6 16V Dus toch maar weer een Megane.

Na doorverwijzing van een bevriende dealer die vertelde mij dat deze de week ervoor een mooie Megane had doorgestoten naar de handel en de gegevens had doorgegeven toch eens gebeld met de handelaar waar deze stond en de dag ernaar een afspraak gemaakt om de auto te komen bekijken. Zo gezegd zo gedaan, proefrit gemaakt en auto samen met monteur van dealer bekeken en het zag er allemaal goed uit op een klein puntje na waarschijnlijk was een sensorring van het ABS gescheurd kan wellicht nog worden gelijmd, maar moet vaak vervangen worden ik had mazzel dat het niet aan de kant was waar het een geheel is met de aandrijfas, anders moet deze in het geheel worden vervangen wat een flinke kostenpost is. Dus dat gemeld bij de handelaar deze beloofde mij het euvel te verhelpen bij de aflevering.

Op 5 juli de auto opgehaald tijdens de proefrit bleek het zelfde euvel nog steeds voelbaar tijdens tet remmen. En dit gemeld de auto aldaar achtergelaten wat men zou het verhelpen.... Nou ja een beetje proberen te lassen dus prutswerk. Dus dit kleine euvel zelf opgelost. goedkopere sensoring kunnen krijgen en deze is tegen schappelijke prijs gemonteerd.

Het comfort van deze auto is subliem zoals het bij Renault het geval is in die jaren nog. De Clio van mijn vriendin uit 2008 is veel en veel stugger qua vering en stoelen. Ik geniet dus van het echte Franse comfort. Ik heb een wat luxere en een wat sportievere Dynamique uitvoering.
Dat qua sportivteit inhoudt lichtmetalen 15 inch velgen, kuipstoelen met sportieve verlourse bekleding en een achterspoiler op de achterklep. De auto is comfortabel soepel geveerd en ligt goed op de weg. Het uitrustingniveau ligt op bijna het zelfde niveau als mijn oude RXT. Een klein verschil is dat ik geen indicatie heb van de buitentemperatuur maar daar valt mee te leven. Verder heb ik achter elektrisch bedienbare ramen wat als optie te verkrijgen was, maar standaard was op mijn oude RXT. Verder is alles dus bekend terrein voor mij.

De motor is echt een fijne motor de 1.6 16V
krachtbron die 110 pk eruithaalt. Ben op zich een economische rijden en als je constant rijdt en jezelf aan de snelheidslimieten houdt kan ik ongeveer 700 km met een tank doen vind ik zeer acceptabel voor een 1.6 en is zelfs een stukje zuiniger dan mijn oude Megane!!!!

De uitrusting is erg compleet alles bijna elektrisch airco en een praktisch interieur met een heerlijke grote kofferruimte en mijn mountainbike kan zonder problemen mee en dat was anders met de Clio indertijd! de carosseriekleur is Blue Methyl en dat is vind ik de mooiste kleur op een Dynamique of RXI indertijd.

Kortom hoop een tijdje van deze auto te kunnen gaan genieten en dat deze wat langer meegaat dan zijn voorganger maar daarvan heb ik de indruk dat de riem nooit vervangen is. Nu heb ik alle facturen te inzage en bij mijn autopapieren dus hoop ik dit niet meer mee te maken....

Afrondend. Zeer comfortabele fijne auto die zeer betrouwbaar is mits historie bekend en een goed onderhoud wordt gepleegd is een Megane I zeer aan te bevelen en je hebt een complete fijne comfortabele auto
voor weinig geld en die beter in elkaar steekt dan zijn opvolger indertijd! en qua onderhoudskosten het ook nog eens veel beter doet.

In de komende tijd zal ik mijn ervaringen met deze voiture gaan delen!!!!

PRIVATE LEASE Renault Mégane