Renault Laguna Grand Tour 1.9 dCi 120pk Privilège (2002)

Renault Laguna Grand Tour
Renault Laguna Grand TourRenault Laguna Grand TourRenault Laguna Grand TourRenault Laguna Grand TourRenault Laguna Grand TourRenault Laguna Grand TourRenault Laguna Grand TourRenault Laguna - interieurRenault Laguna - interieurRenault Laguna - interieur

UitvoeringLaguna Grand Tour 1.9 dCi 120pk Privilège
Bouwjaar2002
Jaar van aanschaf2006

Wat een prachtige wagen!
Ik heb ’m sinds twee weken en vind het een genot om mee te rijden. Soepele motor en de wegligging voor zo’n grote auto is bijzonder strak. Het veercomfort is ook erg goed.

Kortom, ik ben er erg blij mee. Hoop echter dat dat zo blijft want als ik al de revieuws bekijk dan gaat er nogal eens wat mis met de Laguna’s. Ik heb gelukkig een goeie garage (Stam Huizen, zie Myreview dealer) die de auto destijds nieuw geleverd heeft en altijd in onderhoud heeft gehad.
Voor de aankoop heb ik kontakt opgenomen met de vorige eigenaar. Deze was bijzonder te spreken over de auto. Nooit problemen mee gehad! Heb al de rekeningen vanaf nieuw van de garage uitgeprint gekregen en daar stond ook niets bijzonders in.

Het verbruik valt me een beetje tegen. Heb een volle tank leeg gereden en dan kom ik op een verbruik van 1 op 13,8! Dit waren voor 2/3 snelweg kilometers op de cruise control (120km/h).

- rond de 2000rpm stotterde de motor, EGR klep gereinigd, probleem verholpen.
- verlichting airco paneel flikkerde, soldeerpuntje aangebracht, werkt weer.
- ruitensproeier reservoir liep leeg, koplampsproeiers lekte (vervangen) en de toevoerslang zat los.

Verder nog een aantal kleine aandachtpuntjes verholpen die niet noemenswaardig zijn.

Bovenstaande punten zijn netjes door de garage verholpen onder de Top garantie.

Betrouwbaarheid en gebruikskosten onderaan de pagina heb ik ingevuld daar ik iets in moest vullen. Kan er echter nog niet echt iets over meededelen. Ik heb een jaar garantie dus werkplaatskosten heb ik voorlopig niet. Het verbruik valt me wel tegen zoals eerder beschreven.

Update: Inmiddels 152520km verder. Het verbruik is al sinds de tweede tankbeurt (na aanschaf) goed. Rijd gemiddeld 1 op 16.2. Prima dus.
Auto bleef na het reinigen van de EGR klep nog steeds inhouden, echter minder dan voorheen. Uiteindelijk EGR klep vervangen. Wederom een verbetering maar nog steeds niet 100%. Uiteindelijk bleek het een defecte injector te zijn. Deze vervangen en de auto rijd nu helemaal TOP! De rubbers van de achterwiel ophanging zijn ook vervangen ivm kraken tijdens het rijden over hobbels/drempels (normale slijtage). Alles gelukkig onder TOP garantie. TOP!

Ben nog steeds bijzonder tevreden over de auto (en Stam in Huizen en Leidsche Rijn). Met 180-190 over de Duitse Autobahn (3400RPM!)....wat een wegligging, fenomenaal! Hoop nog veel km’s met de Laguna te rijden. Lijkt me geen probleem.

Update: 17-11-07 180.000km. 11 maanden geleden is op de Duitse Autobahn m’n Turbo aan gort gedraaid (garantie). De interne rekeningen ivm garantiewerk het eerste jaar loopt op tot 5800Euro. Een behoorlijk bedrag. Whats next? De auto houdt zich erg goed de laatste maanden, hopelijk blijft dat zo want als ie rijdt dan is en blijft het een fantastische auto.

Update: 23-01-08 185.000km. Afgelopen week de 180.000km beurt laten uitvoeren bij de Renault dealer (STAM). Dit is een grote beurt dus ik hield rekening met hoge kosten hoewel ik eigenlijk niets bijzonders verwachte. Gelukkig viel het inderdaad mee. Enige wat extra was waren nieuwe remblokken achter.
Eergisteren weer over de Duitse Autobahn gereden. De auto blijft heerlijk. Volgende week naar de wintersport.