Renault Laguna Grand Tour 1.8 16V Dynamique (2002)

Renault Laguna Grand Tour
Renault Laguna Grand TourRenault Laguna Grand TourRenault Laguna Grand TourRenault Laguna Grand TourRenault Laguna Grand TourRenault Laguna Grand TourRenault Laguna Grand TourRenault Laguna - interieurRenault Laguna - interieurRenault Laguna - interieur

UitvoeringLaguna Grand Tour 1.8 16V Dynamique
Bouwjaar2002
Jaar van aanschaf2004

Auto in juni 2004 overgenomen van voormalig collega. Zeer ruime en wat rijcomfort betreft comfortabele auto. De 1.8 liter benzinemotor is net voldoende en zitmeubilair is zeer goed, ook voor lange mensen van 2 meter.

De blijdschap dat ik eidelijk van mijn Peugeot 307 af was was echter van van korte duur door alle problemen waar ik mee ben geconfronteerd.

Airco werkt niet (1): bij ontvangst auto bleek airco niet te werken. Direct gemeld bij garage en airco besteld. Levertijd was echter 12 weken en in tussentijd is complete airco-pomp stukgedraaid. Conclusie ANWB: airco had losgekoppeld moeten worden, dan had schade evt. voorkomen kunnen worden.
Airco-pomp stuk (2): twee weken na reparatie bovenstaande airco-pomp is het systeem wederom vastgelopen.
Airco-pomp stuk (3): enkele weken na bovenstaande reparatie is airco-pomp WEDEROM kapot gegaan. Na diverse boze telefoontjes naar lease-maatschappij heeft Renault wederom het complete airco-systeem vervangen. Voorgaande twee vastlopers waarschijnlijk als gevolg van niet goed uitgevoerde reparatie / niet schoonmaken van het systeem.
Accu leeg: ontelbare malen heeft de Renault mij laten staan met een lege accu. Controle wees uit dat accu goed was, maar ergens liep deze toch leeg.
Verlies remdruk: in binnenstad 1x zonder remmen gestaan. Volgens monteur ANWB is tijdens onderhoudsbeurd de remleiding omgebogen en niet weer teruggebogen, hierdoor heeft de remleiding op de schroefveer gelegen en is doorgesleten.
Mechanisme van voorportierraam stuk.

4,5
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee