Renault Laguna Estate 2.0 dCi 150 Initiale (2011)
Uitvoering | Laguna Estate 2.0 dCi 150 Initiale |
Bouwjaar | 2011 |
Jaar van aanschaf | 2011 |
Eerste 10000km
Na reeds een Laguna GT 180pk Diesel te hebben gereden ben ik noodgedwongen in een voorloop Mondeo terecht gekomen. Erg slechte ervaringen met name met de stoelen. Rijgedrag vond ik overigens ook niet optimaal. Op verzoek overgestapt in een alternatieve voorloopauto en dat werd een Volkswagen Passat. Wat een ramp. Weggeddrag als een dweil, remmen alsof er trommelremmen op zitten en niet vooruit te branden. Waarschijnlijk teveel verwend na mijn lange ervaringen met de Laguna. Ik heb dus zo snel als mogelijk een Renault Laguna besteld. Het is de Laguna Initiale (150pk) geworden. Als zit er zoals gewoonlijk bij Renault op en aan. In maart heb ik hem in ontvangst kunnen nemen (wat een genot).
Wat zit er allemaal op: Uitgebreide navigatie (met live service die echt super werkt), lederen bekleding, electrisch verstelbare stoelen met geheugen, Bose soundsystem, aansluiting Ipod en ga zo maar door.
Het rijden is en blijft een feest en ik begrijp werkelijk niet waarom de Duitse concurerende producten vrijwel altijd beter uit een test komen in de autobladen. Ik heb inmiddels ervaring in vele verschillende auto's en niets komt naar mijn mening in de buurt van de Laguna. Het enige wat ik eerlijk gezegd mis is de vierwielbesturing die ik op mijn vorige Laguna wel had. Dat stuurt werkelijk formidabel.
Tot dusverre nog geen enkel probleem ervaren ondanks de vele kilometers in een korte tijd.
Als er verdere ontwikkelingen zijn laat ik het uiteraard weer weten.

Renault Laguna Estate 2.0 dCi Initiale Climate control, Panoramadak, Schuif- kanteldak, Automaat, Navigatie, Lederen interieur, Stoelverwarming
- 2011

Renault Laguna Estate 2.0 16V Celsium Export / Handel
- 2010

Renault Laguna Estate BWJ 2010 | 2.0 16V 141PK Expression NWE APK | CLIMA | NAVI | CRUISE | PDC | LICHTMETAAL |
- 2010