Renault Laguna 2.0 16V Business Line (2006)
| Uitvoering | Laguna 2.0 16V Business Line |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2006 |
| Jaar van aanschaf | 2008 |
| KM-stand bij aanschaf | 98.000 km |
| KM-stand laatst | 145.000 km |
Mijn eerste Franse ervaring
Na overgestapt te zijn van werkgever kreeg ik een Laguna voorgeschoteld. Op zich had ik mijn bedenkingen over deze auto maar vanwege dat ik net "binnen" was heb ik er geen punt van gemaakt. Het betrof een business editie en alles wat ik nodig had zat erin.
Qua vering en comfort was het een fijne auto. Ik kan me herinneren dat ik een keer in een stuk naar Praag ben gereden waarna ik mijn vergadering had en daarna richting Wenen gereden waar ik de volgende dag moest zijn. Fris als een hoentje kwam ik aan. De navigatie is feilloos. De stoelen zitten als gegoten.
Enige punt van kritiek is dat de auto erg vaag gaat sturen bij hoge snelheden. In Duitsland mag je (gelukkig) nog flink trappen maar ik kreeg niet echt vertrouwen in de auto als ik boven de 160 km per uur kwam. De auto ging zwabberen en ik moet echt met beide handen op het stuur blijven.
Ander punt van kritiek is de middenarmsteun. Dit is voor mij erg belangrijk en in deze Laguna is deze WAARDELOOS. Heb rondgekeken of er iets te krijgen was wat erop geplaatst kon worden maar helaas.
Benzineverbruik was ok. Op zich was de 1:14 makkelijk te halen. Verder was het klokkenspel duidelijk. De koppeling was heel precies. Je kan niet misschakelen.
De auto heeft me nooit laten staan en er is zelfs geen lampje kapot gegaan. Had ik niet verwacht van een franse bolide. Men zegt dat deze altijd vrij onbetrouwbaar zijn. Wellicht heb ik geluk gehad.
Fijne auto maar of ooit nog een Renault aan zal schaffen... ik denk het niet.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker

Renault Laguna Grand Tour 2.0-16V Tech Line Automaat | Xenon | Navi | Autom. Airco | Cruise Control | LMV | PDC | Half Leer | Sportstoelen | Nieuwe APK!
- 2007

Renault Laguna Grand Tour 2.0-16V Dynamique | RIJKLAAR | Trekhaak