Renault Grand Espace 2.0 Turbo 16V Initiale (2008)

Renault Grand Espace
Renault Grand EspaceRenault Grand EspaceRenault Grand Espace 2.0 dCi 150 DynamiqueRenault Espace Tech RunRenault Grand EspaceRenault EspaceRenault Grand EspaceRenault EspaceRenault EspaceRenault EspaceRenault EspaceRenault EspaceRenault EspaceRenault EspaceRenault EspaceRenault EspaceRenault Espace

UitvoeringGrand Espace 2.0 Turbo 16V Initiale
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2019

Update na 1 jaar

We hebben de espace nu een jaar in bezit en zijn er erg tevreden mee. Deze 2 liter benzine turbo motor is een fijne motor die het prima doet als je geen haast hebt.
De espace is op de snelweg het beste op zijn plek.

Na 1 jaar geen bijzondere kosten gehad, heb alleen de voorste veren vervangen voor zwaardere variant, originele vond ik te zwak. Nieuwe bevallen goed.
Verder alleen regulier onderhoud en heb uit voorzorg de automaat laten flushen, en hij schakelt nu beter, hiervoor kreeg ik regelmatig foutmeldingen die op te lossen waren door de motor uit en aan te schakelen.

Alles doet het nog goed, ziet er aan de onderkant nog netjes uit( stond op de brug tijdens het flushen) zag alleen dat de carterpan wel wat olie zweet, maar dat is evt op te lossen met een nieuwe pakking.
Het enige wat het niet doet is de ruitensproeier van de achterruit.
Kan niets bedenken wat er aan mankeert.

Verbruik is 1 op 11/12, is na de automaat flush is zuiniger gaan rijden.

Op naar de volgende beurt!

update aug 2022

Nog steeds tevreden en de auto doet het nog steeds prima. Net terug van vakantie en dan is dit een fijne auto.
Laatste jaar heb ik het volgende laten repareren.
Airco laten bij vullen
Keuze schakelaar vervangen.(best duur,350 euro)
Automaat wist niet meer in welke stand hij stond, prima verholpen.
Ruitmechanisme vervangen.
daarnaast de gewone beurten waar ik ook de carterpan pakking heb laten vervangen en de auto verbruikt geen olie meer.
Sinds kort doet het slot het niet meer van de bestuurderskant, we gaan dit oplossen met een 2e hans onderdeel.
Al met al een fijne auto, hopelijk gaat hij nog een paar jaar mee.

update juli 2023

Jaar verder en de espace krijgt nu wel veel problemen.
Afgelopen winter op de terugweg ging de dynamo kapot. Kan gebeuren en met hulp van de anwb met een Link&Co (2 stuks ivm 7 personen)terug naar huis.
Na 4 weken eindelijk de espace terug uit Frankrijk en de dynamo laten reviseren, kosten 600 euro.
Na 5 weken weer de melding "laadstroom defect" Dynamo onder garantie vervangen.
Op de terug weg van wintersport flink in de ankers gegaan en waarschijnlijk zijn toen mij remschijven krom getrokken, ook laten vervangen.(Remschijven en blokken)
na 3,4 weken weer trillingen bij het remmen, remmen opnieuw vervangen onder garantie.
Nu weer 3 a 4 weken verder weer trillingen.... Nu revisie van de remklauw en een spoorstang vernieuwd, remschijven van brembo, stabiliteit stangen.

Zoon lief kan er weer mee op vakantie.
En in de vakantie melding "laadstroom defect" zucht... ANWB gebeld, auto laten wegslepen naar garage en deze kon de dynamo vervangen voor het luttele bedrag van 1300 euro.
Wat jammer is want ik had nog garantie op de dynamo in nederland, maar daar had de ANWB geen boodschap aan.
Stond in kleine letters, binnen 48 uur gemaakt dan geen recht op vervangend vervoer of transport naar nederland.
Nu weer terug naar huis, meld mijn zoon, oja het stuur trilt weer bij het remmen.
Geen idee hoe dit nu te verhelpen, Monteur wil nu de remschijven gaan afdraaien, weet niet of dat de oplossing is, dat is het laatste wat ik ga proberen.
Meer problemen, nadat de dynamo is vervangen, hoor ik een fluit toon die hoger wordt als je gas geeft, heel irritant. Motor loop niet meer netjes stationair, bij stilstand loopt het toerental iets op en daalt weer, gaat op en neer.
Fijne gevoel met de espace is op een diepte punt gekomen, maar ik heb er nu al zoveel geld in gestopt dat ik er minimaal een jaar mee wil rijden.
Zie wel op tegen de wintersport reis. Als het aan mijn vrouw ligt, gaan we voor een andere auto.
Tis natuurlijk een oude auto, 15 jaar, dus misschien is het beter om naar een andere uit te kijken.
Maar wat is een goede vervanger? Tips?

Update okt 2024

Weer dynamo stuk gegaan nu in spanje.
Helaas kregen we geen hulp van de ANWB. Ondanks dat we alles hadden doorgenomen met een medewerker voordat mijn zoon op vakantie ging, geen hulp gekregen.
Zelf de auto maar opgehaald met een aanhanger.

Maar hoe kan het nu dat weer de dynamo kapot is gegaan? lijkt wel of de dynamo het werk niet aan kan.
In nederland terug bij een dynamo expert langs gegaan en hij wist te vertellen dat het 9 van de 10 keer aan de accu ligt. Te weinig spanning en dan blijft de dynamo de accu bij vullen en dan is het de slijtage die dan de druppel is. Zou aan de tegenwoordige kwaliteit van de accu's liggen.

Verder heeft de renault het wel goed gedaan, we zijn er in de zomer ook naar corisca mee geweest. Blijft een heerlijke reisauto.
We hebben de espace omgebouwd naar minicamper en daardoor kan je in de espace slapen. Heel primitief maar wel erg leuk.
Verder wordt de espace nu gebruikt voor mijn andere zoon die net zijn rijbewijs heeft gehaald, kan hij mooi rijervaring op doen in deze auto
Daarnaast hebben we een andere auto gekocht en het is een mercedes V 250 d geworden. Zal binnenkort daar een review over gaan schrijven.
En is dit mijn laatste review over de espace.
Over een paar maanden wil mijn zoon een eigen auto kopen en zal de espace de deur uit gaan. Inruilen of via markplaats.
Laatste anderhalf jaar wel veel geld uitgegeven aan de espace.
Toch blijft het een fijne auto om in te rijden.

7,5