Renault Espace Energy TCe 200 Dynamique (2016)

Renault Espace
Renault EspaceRenault EspaceRenault EspaceRenault EspaceRenault EspaceRenault EspaceRenault EspaceRenault EspaceRenault EspaceRenault EspaceRenault EspaceRenault EspaceRenault EspaceRenault EspaceRenault EspaceRenault EspaceRenault EspaceRenault EspaceRenault EspaceRenault EspaceRenault EspaceRenault EspaceRenault EspaceRenault EspaceRenault EspaceRenault EspaceRenault EspaceRenault EspaceRenault EspaceRenault EspaceRenault EspaceRenault EspaceRenault EspaceRenault EspaceRenault EspaceRenault EspaceRenault Espace

UitvoeringEspace Energy TCe 200 Dynamique
Versnellingen7, Automaat met dubbele koppeling
Bouwjaar2016
Jaar van aanschaf2020

Eerste meters

Vorige week de auto opgehaald bij de dealer, Indumij in Barendrecht. In de zoektocht naar een nieuwe Renault was ons oog gevallen op de Espace, veel comfort, veel ruimte en prijstechnisch interessant. Een rondje langs de vestigingen bracht ons bij Indumij Oosterhout. Vanaf het moment dat de jongens(13 en 14) de auto zagen waren we direct enthousiast. Voor 3 jaar en 4 maanden in een werkelijke nieuwstaat. Slechts 51.900 km op de teller voor slechts de helft van de aanschafwaarde. De jongens plaatsnemend op de achterbank, naar de rij daarachter en uiteraard ook op de voorstoelen want 14, dan lonkt het rijbewijs. Ze waanden zich in een ballenbak van IKEA.
Na een week de auto opgehaald in Barendrecht. Opvallend stil tijdens het rijden, de 7-traps automaat schakelt vlot en soepel. Alleen de toerenteller verraadt dat er van versnelling gewisseld is. Vooral de souplesse is een verademing als je houdt van lui en ontspannen rijden. Een 1.6 TCE met 200 PK in een cross-over met familie mogelijkheden is een prima combinatie. Stoelen met verwarming en massagefunctie, bepaal je eigen sfeer aan board met de multisense functie, zet de geluidsinstallatie op "lounge" en je waant je daadwerkelijk in een andere wereld. Dit gaat boetes schelen neem ik voor nu maar even aan.
De eerste kilometers zijn gemaakt, een klein weekje met woon en werkverkeer levert een keurig nette 6,9 liter per 100 km op. Handige functie op het tablet waarin je af kunt lezen dat je nog beter had kunnen anticiperen!
Deze 7-persoons Dynamic op 19 inch sloffen is van alle gemakken voorzien. Mis ik het schuifdak, nee eigenlijk niet. Want naast de twee mannen is er ook nog een dochter van 11 in het spel die een behoorlijke lengte heeft. De extra hoofdruimte is voor de zeer nabije toekomst erg prettig.
De ruimtereis is slechts begonnen, we ontdekken de Espace beetje bij beetje. De reviews die ik eerder las over de auto en de functionaliteit van het tablet onderschrijf ik niet. Het barst van de mogelijkheden en dat is even zoeken uiteraard echter hogere wiskunde is het niet te noemen. Gewoon leuk om net als met je ipad op schoot een beetje door de menu's heen te struinen.
We kijken met plezier uit naar de volgende kilometers...

Corona time

Zelden zo weinig gereden als de afgelopen maand. Corona time dus weinig tot geen sociale bezigheden buiten de woonplaats.
De airco wel even laten vullen, viel uiteraard onder garantie. De korte ritten die ik met de Espace gemaakt heb waren werk gerelateerd. Als je hoofd vol zit dan biedt de massagestoel een uitkomst. Het is gewoon lekker om rijdend op de rechterbaan, muziekje aan, rustig naar huis te rijden. De automaat schakelt snel op en de motor heeft voldoende vermogen om dit toe te staan. De souplesse leidt tot een rustige rijstijl. Vandaag even richting Ter Aar geweest om een paar nieuwe meubels uit te zoeken. Leeg heen en met zes stoelen terug. Vanaf het tablet de 2e en 3e zitrij naar beneden klappen, de achterklep automatisch openen, inladen en gaan. De 2e rij maar weer omhoog gezet. Toch groter dan ik dacht! Via Gouda weer naar huis, 100km/u op de cruisecontrol de boardcomputer op 6,2 L/100. Voor een zware auto met 200pk ben ik niet ontevreden, 30% zuiniger dan ik ooit met mijn Laguna heb gereden.
Enig minpuntje tot op heden, de gas respons bij optrekken vanuit stilstand. Je moet met zijden sokken gas geven anders geeft de auto een stoot als je wegrijdt. Wellicht een kwestie van wennen, dat hoop ik dan maar.

4,0

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens