Ford S-Max Vignale 2.0 Ecoboost - Renault Espace Energy TCE 225 Limousin

Tussen MPV en TGV

AutoWeek 50
AutoWeek 50 2017
AutoWeek 50 2017

Je leest het in AutoWeek 50 2017

Renault heeft de huidige generatie Espace ontworpen met de snelle treinen van het Thalys- en TGV-netwerk in gedachten. En nu krijgt de chique cross-over een krachtbron waarmee hij die flitsende uitstraling nog beter kan waarmaken. We zetten hem naast een al net zo goed gemotoriseerde versie van de Ford S-Max.

De Renault Espace en de Ford S-Max lijken in hun huidige gedaante voor elkaar bestemd. Beide zijn het geen ruimteauto's waarbij puur en alleen naar de praktische kant is gekeken, want de auto's, die je optioneel kunt krijgen als zevenzitter, doen het zeker ook goed op het
onderdeel uitstraling. De functionaliteit ging zeker niet ten koste van de looks, al kozen Renault en Ford duidelijk voor een eigen benadering. Waar je de S-Max zou kunnen betitelen als een cross-over tussen een grote stationwagon en een MPV, tussen een Mondeo Wagon en een Galaxy om maar even binnen de familie te blijven, zou je de Espace kunnen zien als een mix tussen een fullsize-MPV en een flinke SUV. Dat laatste komt natuurlijk tot uiting in die hogere wielstand en banden met een hogere wang. Vooral dat laatste bezorgt de huidige generatie een heel andere uitstraling dan zijn voorgangers.

De S-Max beschikt niet over zo'n lange bloedlijn, maar bij het aantreden van de eerste versie in 2006 bleek de keuze voor zo'n model een gouden greep. Zetten we de huidige S-Max, die net als de Espace twee jaar op de markt is, naast de eerste, dan valt wel op dat het stoere, sportieve heeft plaatsgemaakt voor meer elegantie. Maar dan komt het Vignale-label om de hoek kijken. De andere grille en de opvallende wielen tillen de auto naar een hoger plan. Op de zijkant en de achterkant staat groot Vignale, zodat kenners weten dat dit een van de duurste Fords is. Vignales zijn nooit kinderachtig gemotoriseerd. In de neus van deze S-Max hangt bijvoorbeeld een 240 pk sterke viercilinder 2.0 turbo, die met 10 pk extra
zelfs de zeer sportieve Focus ST aandrijft.

De nieuwe topmotorisering in de Espace voorziet daarnaast eveneens een hete hatchback van pep. De gloednieuwe 1,8-liter geblazen vierpitter zien we niet alleen in de nieuwe Mégane RS, ook de Alpine A110 mag het met deze motorisering doen. Volbloeds die het tegen elkaar mogen opnemen, dus. De TCe 225 van de Espace levert zoals de naam al zegt 225 pk.

Verder lezen?

Dit artikel is gratis te downloaden in PDF-formaat. Hiervoor maak je eenmalig een AutoWeek account aan, waarna je onbeperkt uit het AutoWeek archief kunt downloaden.

Inloggen of Registreren

Gerelateerde forum topics

Praat verder op het forum