Renault Clio RT 1.8 (1992)

Renault Clio

UitvoeringClio RT 1.8
Bouwjaar1992
Jaar van aanschaf2006

Nadat ik mijn Safrane goed kon verkopen, heb ik ter overbrugging deze redelijk giftige Clio gekocht. Dit is wel een auto met wat werk er aan.
Hij ziet er voor een auto van die leeftijd wel verbazingwekkend netjes uit. Dit is er zo een waar nooit in gerookt is en waar iemand toch best zuinig op geweest is.
Net als bij de Safrane zitten hier netjes de boekjes en alle sleutels nog bij, en zo hoort het ook. Ook zitten de originele wieldoppen er nog op
Deze Clio heeft als leuke eigenschap dat ie er heel beschaafd uitziet, maar als je wil wel heel erg onbeschaafd hard van zijn plek komt.
Over comfort wil ik niet praten; ik kom net uit een Safrane immers...maar het rijdt gemoedelijker dan een Duitse auto in deze klasse, al is hij best stug geveerd.
Wat ik wel mis is de stuurbekrachtiging.

Hij moet nogal dringend uitgelijnd worden, want hij gaat alle kanten uit!!
Er is eerder een draagarm en een stuurkogel vervangen, maar even uitlijnen was blijkbaar te veel gevraagd.
De uitlaat is lek, vlak voor of vlak na de katalysator, simpel las-klusje voor zover ik kan zien.
De bandjes niet helemaal vers meer, maar daar komt waarschijnlijk wel een setje lichtmetaal met een paar nieuw-achtige banden op.
Alles bij elkaar een weekendje knutselen en hij is weer opgefrist.

Verder is er niets noemenswaardigs aan deze auto, al voel ik wel dat dit een beetje een avontuur wordt.....

UPDATE 10-08-2007:
Na nieuwe velgen en banden en wat knutselen heeft de Clio het redelijk lang volgehouden, maar...
Vorige week woensdag is ze overleden.....waarschijnlijk heeft de brandstofpomp het begeven, maar ze wil niet meer met me praten.

Intussen heb ik van een kennis een Clio RSi kunnen kopen met een lichte schade er op. Er zijn wat onderdelen af geleend die ik nu zelf heb in de vorm van een donorauto. Sleutelen dus om de ’nieuwe’ Clio aan de praat te helpen.
Zie nieuw aangemaakte review voor verloop van e.e.a.

3,5

PRIVATE LEASE Renault Clio

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens