Renault Clio Estate dCi 90 Energy Intens (2017) #2
Uitvoering | Clio Estate dCi 90 Energy Intens |
Bouwjaar | 2017 |
Jaar van aanschaf | 2017 |
Clio opgehaald
In maart 2017 leverde ik mijn lease Megane uit 2012 in en stond de nieuwe leaseauto klaar, deze Clio Estate Intens. Één van de eerste facelift Clio's, ik had er nog geen gezien op de weg enkel in de folder. En naar mijn mening is die facelift zeker geslaagd. Ze hebben ook vooral het kwaliteitsniveau omhoog gehaald en dat merk ik direct als ik het vergelijk met oudere Clio's van collega's. Zachtere materialen, betere isolatie, minder rammels. Eigenlijk gewoon degelijk in elkaar gezet.
Inmiddels bijna een jaar verder. En de Clio bevalt prima. Het is de luxste uitvoering, dus met LED vision koplampen, LED mistlampen die ook fungeren als bochtverlichting, half lederen interieur, etc. Ik heb er nog bij gekozen een middenarmsteun, kaart Europa en een achteruitrijcamera. En die laatste blijft leuk, als je achteruit inparkeerd op de oprit en je zet hem enkele centimeters van de schutting af :)
Ook zijn er dingen die mij wat minder bevallen.
Dat is soms de navigatie, die wilt soms 's morgens pas later op gang komen (blijft ongeveer 10 min op hetzelfde punt staan om hem dan opeens op te pakken). Ben ik nog een keer voor langs de dealer geweest die hebben een update gegeven maar het blijft, Nou ja, kan ik mee leven.
Verder is die wel erg stug geveerd. Het is gewoon het onderstel van de hatchback maar dan nog wat verstevigd. Dat blijft soms een verassing.
Verder is de ruimte achterin niet heel veel, ik ben niet groot (1.77m) maar elke keer als er iemand achter mij komt zitten moet ik wel naar voren.
Als laatste de bagger die achterblijft op de dorpels. Complete modderbaden. Het vuil spat tegen de onderkant van de zwarte strips en daardoor komt het op de dorpel te liggen. Heel veel modder. Ik weet het op een gegeven moment wel, maar regelmatig passagiers gehad die met gitzwarte kuiten uitstapte....
De motor lijkt niet echt een strepentrekker. Maar toch komt het prima mee allemaal, geen klachten over.
Ik ben ook echt zuinig op de Clio. Ik vind het leuk zo'n auto vanaf nieuw te rijden en probeer dat ook zo veel mogelijk te houden. Ik weet dat er collega's zijn die het echt als een vervoersmiddel zien, maar ik zie dat toch wat anders.
PRIVATE LEASE Renault Clio

Renault Clio 1.0 TCe Initiale Paris Bose/TH/Leder/Cam/Carplay (all-incl. prijs)
- 2020

Renault Clio TCe 100 Life | Airco | LED Pure Vision | Cruise Control | Radio Connect R&Go | Bluetooth | 17707KM!!
- 2020

Renault Clio Estate 0.9 TCe 90PK Intens/Camera/Dealer onderhouden /2e Eigenaar