Renault Clio 1.5 dCi 85 Privilège (2006)
Uitvoering | Clio 1.5 dCi 85 Privilège |
Bouwjaar | 2006 |
Jaar van aanschaf | 2010 |
Clio 1.5 dCi 85 Privilège
Nadat bleek dat aan de vorige auto (Peug 406 HDi) zoveel kosten (zelfs bij de "beunhaas" nog zo'n € 2.500....!) kwamen, besloten om een andere auto te kopen. De 406 ongezien voor goed geld aan een opkoper kunnen slijten en de Clio gekocht.
De proefrit overtuigde meteen al. De auto rijdt werkelijk fantastisch! De motor is krachtig genoeg, en heerlijk stil.
De uitrusting is mooi compleet met ECC, cruisecontrol/snelheidsbegrenzer (leuk om je vrouw eens mee te plagen... ;-)), leren stuur en pookknop etc.
Een paar kleine probleempjes zijn er al wel geweest:
- Lekje in een aircoleiding
- Portierrubber linksvoor gescheurd
- Af en toe bij het starten piept de boordcomputer als een dolle, echter zonder foutmelding te geven. Remedie: Opnieuw starten.
- Dashboardverlichting gaat soms niet aan terwijl de koplampen wel aangaan.
Kleine dingen, niet echt schokkend dus.
Wel valt het verbruik me tegen. Met heel veel moeite haal ik 1 op 17/18. Dan moet de airco uit staan en moet je echt een fluwelen voetje hebben. En dat terwijl een kennis een Megane Break heeft met dezelfde motor, en die verbruikt met airco aan 1 op 22. De dealer kon ook niet echt een duidelijk antwoord geven hoe dat kan.
Ik denk eraan om de auto te laten chippen naar 110 PK. Dan maakt hij minder toeren en is hij dus wat zuiniger.
Al met al een heerlijke auto, die nog wel wat jaartjes mag blijven van mij!
PRIVATE LEASE Renault Clio