Renault Clio 1.4 16V Privilege (2001)

Renault Clio 1.4 16V Privilege (2001)

UitvoeringClio 1.4 16V Privilege
Bouwjaar2001
Jaar van aanschaf2006

Renault clio 1.4 16v privilege

Mijn eerste serieuze auto in verband met woon-werk verkeer (utrecht-rotterdam). Ik heb hem in 2006 gekocht en ben er nog steeds tevreden mee. Eigenlijk wilde ik wel meer vermogen maar dat was financieel niet haalbaar of voor dit bedrag onverstandig. Het is een heerlijke auto, vooral de automatische airco en zeer goede Radio Renault met 6 speakers heb ik veel plezier van. De motor levert voldoende vermogen tegen een laag verbruik (1:15) aangezien ik veel snelweg kilometers maak. De sportstoelen zitten geweldig. En ik moet toegeven dat 5 deuren toch wel praktisch is.

De beste aanpassing die ik gedaan heb was toch wel het monteren van 195/55 r15 michelin pilot exalto`s(bij 60000km). Wat een enorme verbetering in weg en stuurgedrag door veel meer grip en stabiliteit, zonder veel aan comfort in te leveren. Groter dan 15 inch zou ik niet aanraden. Ook heb ik toen een Remus uitlaat gemonteerd welk nog steeds perfect zit (gemaakt voor clio). Klinkt sportief zonder irritant te worden. Veel lof dus, maar...

Er zijn in het begin wel problemen geweest met de airco wat uiteindelijk de pomp bleek te zijn. deze is bij 99000km vervangen voor een nieuwe a 800 euro. Verder alleen standaard beurten en normale slijtagegevoelige onderdelen vervangen.

verkoop

Na bijna 100.000 km te hebben gereden heb ik ivm gezinsuitbreiding mijn clio ingeruild. Tot de inruil hebben zich geen problemen voorgedaan.

Al met al ca 1000 euro aan reparaties (airco), buiten de reguliere zaken. afschrijving (91.000km/3,5jaar) 5500 euro (10k aanschaf - 4500 inruil).

7,5

PRIVATE LEASE Renault Clio