Renault Avantime 2.0 16V Turbo Expression (2003)

Renault Avantime 2.0 16V Turbo Expression (2003)

UitvoeringAvantime 2.0 16V Turbo Expression
Bouwjaar2003
Jaar van aanschaf2011

Expression

• 500 km

Hoe vind je zo iets? Ik was van plan onze Skoda Octavia helemaal op te rijden, maar toen kwam ik deze Avantime tegen die nog helemaal nieuw was. De teller stond op 150km en de geur van een nieuwe wagen hing er nog in....

Aangezien ik een fan van deze wagens ben (zie mijn andere review) was dit natuurlijk een buitenkansje.

Het model was het absolute basismodel dat Renault ooit geleverd heeft. Gelukkig zitten er parkeersensoren en automatische airconditioning als optie op de wagen. Het enige dat ik mis is eventueel de cruise-control, maar dat is altijd nog after-market aan te brengen.

De 2 liter is verbazend vlotter dan ik gedacht had. In vergelijking met de V6 wel duidelijk wat slomer, maar wel een stuk rustiger cq vloeiender. Het verbruik zal ook wel iets gunstiger zijn dan de V6, wat op zich ook een voordeel is.

*UPDATE*

Het verdient inderdaad wel enige uitleg hoe het kan dat deze oude wagen (2003!) nog maar zo weinig op de teller heeft staan. Ik heb hem gekocht van een heuse verzamelaar. De auto heeft daar altijd netjes binnen gestaan, gewoon om naar te kijken. Het is dan ook een aparte verschijning ;)

Vrijdag gaat hij voor een kleine beurt met oliewissel etc. want dat zit er ondertussen ook al 8 jaar in.

Het mag geen verrassing zijn, maar de eerste 18k km's zijn zonder problemen verlopen. De auto voelt en is gewoon nog nieuw. Ik doe mijn best hem zo goed als nieuw te houden door er zuinig mee te rijden en de lak goed in de wax te houden.

De 2.0T motor voldoet ook prima aan mijn eisen. Had gedacht dat deze wellicht wat aan de kleine kant zou zijn, maar dit valt reuze mee. De V6 trekt wat lekkerder een heuvel op maar de 2.0T weet zich zeker wel raad met het gewicht van de wagen.

Geen vuiltje aan de lucht

Nu de teller de 40.000 gepasseerd heeft is er nog steeds niets aan de hand. Logisch zou je zeggen, maar ondertussen is de wagen ook al 10 jaar oud natuurlijk, dus wat last van uitgedroogde rubbers of iets dergelijks had mij niet geheel ongeloofwaardig geleken.

Nog steeds heel erg blij met deze wagen! Rijdt fantastisch en comfortabel en is nog steeds een blikvanger tussen de grijze sleur.