Peugeot e-208 GT EV 50kWh 136 (2020)

Uitvoering | e-208 GT EV 50kWh 136 |
Bouwjaar | 2020 |
Jaar van aanschaf | 2020 |
Nieuwe lease auto
Een Peugeot 208, een elektrische zelfs.
Laat ik beginnen met mijn overweging.
Hiervoor reed ik een Golf GTE en heel tevreden over geweest. Alles zat er op en eraan en hij ging in mijn optiek ook nog eens als de brandweer.
Heerlijk autotje voor in Nederland en af en toe n klant in Duitsland of Belgie.. daarnaast koste hij natuurlijk geen drol. De verloren 7% bijtelling...
Helaas moest die eruit omdat mn contract afliep en de daarbij gunstige voorwaarden.
Ik moest dus opzoek naar iets nieuws.
Voor mijn werk maak ik geregeld n lange trip en zelfs laatst vanwege corona Slowakije met de auto "moeten" doen. Er is dan overigens een diesel SUV van de zaak beschikbaar, wat zn tripje n stuk aangenamer maakt.
Die is in overleg ook beschikbaar voor een vakantie.
Dit alles vergroot mij keuze vrijheid behoorlijk.
Ik denk achteraf gezien dat ik vooral met emotie gekozen heb. Het is een tof wagentje om te zien, redelijke kwa pit, stoel is goed .. ook voor een kerel van 1,95.
Al geef ik toe dat het stuur maf geplaatst is en ik tegen n Bstijl aan zit te gluren. Iets wat overigens in mijn Golf ook zo was, al zat ik daar wel wat ruimer overall in.
En, bijtelling is natuurlijk ook een "emotie" reden.
Je bent een Hollander of niet.. net een nieuw huis gekocht en je kunt je geld maar een keer uitgeven.
Dan is het altijd een keuze waaraan ik het uitgeef.
De alternatieven overigens, Tesla 3 vond ik iets wat aan de dure kant worden.
Corsa, simpel weg de zelfde auto kon ik mij niet om bekoren.
Kona en dergelijke vindt ik voor grijze dakduiven.
Zoe vind ik niet mooi.
De mini is wel wat natuurlijk, maar n stuk minder range.
Zelfde geld voor de Mazda en de Honda.
Jammer want bijv de Mazda is n hele mooie auto.
De ID3 heb ik lang over getwijfeld, de opvolger van mn Golf..
Met alle heisa omtrent de leveringsproblemen rond de zomer durfde ik de gok niet te nemen.
Overigens vindt ik de voorkant van de ID3 niet mooi, zacht uitgedrukt.
Mn eerste dag
Ik moest n stuk van 50 km terug over de a4 rond spits tijd, waardoor je redelijk schokkend rond de 100 rijd.
Ik had nog geen idee hoe adaptieve cruisecontrol werkte ;)Thuis aangekomen bleek natuurlijk de buurt paal bezet.. great.
Met wat stoplicht momentjes kosten mij dit ongv 70a 80 kg range.
Van de week maar even laden op de zaak. Met al dat thuis werken van tegenwoordig.
Paar dingen vallen mij wel al op.
Waar ik bij de Duitsers zo door het infotainment menu heen fiets, moet ik in de Peugeot toch wel even zoeken.
Geen idee nog verder moet er namelijk nog voor gaan zitten, maar tot nu toe lijkt het een beetje onoverzichtelijk opgezet.
Ik zal de komende dagen eens goed rond kijken in mijn nieuwe autotje en dit met jullie delen.
- Betrouwbaarheid4

Fiat 500e vs. Peugeot e-208 - Vergelijkende Test

Peugeot e-208 en e-2008 krijgen grotere actieradius

'Elektrische Opel Corsa OPC op komst'

Peugeot e-208 GT (2020) - Test

Test Nio EL7 - Vooruitstrevender dan traditionele SUV maar te conservatief voor het Tesla-publiek