'Elektrische Opel Corsa OPC op komst'

Mokka en Peugeots 208 en 2008 volgen

Opel Corsa-e

Er lijkt een OPC-versie van de huidige Corsa te komen. Nou is dat op zichzelf al interessant nieuws, maar zeker het gegeven dat de Corsa-e de basis vormt is opvallend. Ook de elektrische Mokka wacht een sportieve behandeling en de Peugeots 208 en 2008 gaan waarschijnlijk in dezelfde vaart mee.

Vauxhall, de Britse tak van Opel, werkt aan een Corsa VXR. Dat bevestigt Vauxhall-directeur Stephen Norman in gesprek met AutoExpress. Dat betekent ongetwijfeld dat er voor onze markt een Corsa OPC aan zit te komen. De nieuwe Corsa OPC volgt een ander recept dan voorheen. In plaats van uit een extra potente benzinemotor, haalt -ie zijn kracht uit de van de Corsa-e bekende 136 pk  elektromotor. Hoewel die een klap zwakker is dan de 207 pk sterke 1.6 die in de vorige Corsa OPC lag, zet-ie prestaties neer die redelijk in het verlengde daarvan liggen. Voor de 0-100 km/h-sprint heeft-ie wel pakweg een seconde langer nodig.

Norman laat doorschemeren dat de extra sportieve Corsa, die in 2022 verschijnt, zijn onderscheidend vermogen vooral dankt aan een aangepaste stuurinrichting, gewijzigde ophanging en dito remmerij. Toch lijkt het ons niet helemaal ondenkbaar dat er wat extra vermogen uit de elektromotor wordt gehaald. Uiteraard zijn er typerende uiterlijke kenmerken, zoals groter lichtmetaal, dikkere spoilers en de nodige OPC-badges. Houd er wel rekening mee dat de actieradius enigszins wordt beperkt. Normaliter komt de Corsa-e op een volle accu 330 km ver volgens de WLTP-cyclus.

Peugeot 208 PSE

Peugeot 208 Renault Zoe

Peugeot 208 PSE - Vooruitblikkende illustratie

Dat de Corsa-e de basis vormt voor de sportiefste Corsa, doet uiteraard direct vermoeden dat zustermodel Peugeot 208 diezelfde kant op gaat met de 'GTI'. Er gaan al langer geruchten dat de nieuwe 208 GTI volledig elektrisch wordt. Mocht Peugeot inderdaad de e-208 als basis pakken voor de sportiefste versie, dan zou het kunnen dat de GTI-badge er toch niet op zit. Peugeot heeft namelijk het PSE-label in het leven geroepen. Dat verschijnt als eerste op de sportieve topversie van de 508 en dat is een plug-in hybride. (Deels) elektrische aandrijving voor sportieve modellen wordt onlosmakelijk verbonden aan PSE.

Opel Mokka OPC/Peugeot 2008 PSE

Nu de markt voor cross-overs zo groot is, kijken merken ook vaker naar de sportieve mogelijkheden bij die modellen. Denk aan de Ford Puma ST, maar ook de nog te onthullen Hyundai Kona N. Opel en Peugeot lijken die afslag eveneens niet voorbij te rijden, maar ook hierbij voor elektrokracht te gaan. De topman van Vauxhall vertelt AutoExpress namelijk dat er een VXR-versie van de Mokka-e aan zit te komen. Die verschijnt volgens hem zelfs nog eerder dan de Corsa VXR (begin 2022 al). Uiteraard deelt die auto zijn basis met de Corsa-e en dus mogen we daarvan een vergelijkbaar verhaal verwachten. Hier gaat die auto dan vrijwel zeker Mokka OPC heten. Ook hierbij geldt weer dat er een Franse evenknie is; de Peugeot e-2008, waarvan de sportieve topversie dan zo goed als zeker luistert naar de aanduiding 2008 PSE.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (38) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum