Peugeot 5008 GT 1.6 THP (2010)

Peugeot 5008
Peugeot 5008Peugeot 5008Peugeot 5008Peugeot 5008Peugeot 5008Peugeot 5008Peugeot 5008Peugeot 5008Peugeot 5008Peugeot 5008Peugeot 5008Peugeot 5008Peugeot 5008Peugeot 5008Peugeot 5008Peugeot 5008Peugeot 5008Peugeot 5008Peugeot 5008Peugeot 5008Peugeot 5008Peugeot 5008Peugeot 5008Peugeot 5008Peugeot 5008

Uitvoering5008 GT 1.6 THP
Bouwjaar2010
Jaar van aanschaf2010

Besteld

• 7 km

Hij is besteld:

Omdat ikzelf een actief lezer ben van de reviews wil ik deze graag gaan bijhouden aankomende tijd.

Binnen twee weken wordt de GT 1.6 THP geleverd met leer en 7-zitplaatsen. De GT is al erg uitgebreid uitgevoerd vandaar niet veel extra opties bijgenomen. 17" en navigatie zijn standaard even als het panorama dak.

Ik vul de review aan als ik de eerste km's heb gemaakt.

Ik durf bijna niet meer......

Na al de reacties op mijn aankondiging gelezen te hebben toch maar de moeite genomen om de review aan te vullen want er zijn zeker mensen die interesse hebben in deze auto.

Ingebruikname:
De eerste km's zijn wat later aangevangen ivm een iets langere levertijd. De auto is top afgeleverd met een duidelijke uitleg van alle bedieningen en opties, duurde zeker 3 kwartier. Leuk cadeau erbij al met al een betere ervaring als dat ik had bij de Skoda dealer.

En dan de eerste meters....
Wat een ruimte, panoramadak open laten schuiven, head-up display aan, I-pod in de aansluiting, volume wat hoger en genieten. Zoals eerder vermeld gekozen voor de THP motor met bijna 160 pk wat een fijne motor is helemaal als je uit een 110 pk versie komt. Koppel in bijna alle versnellingen en een lekker geluid als je hem even intrapt.
De bediening van de navigatie is makkelijk en doordacht, het geluid van de radio is zeer aardig na wat instellingen. De leren stoelen met verwarming zijn zeer welkom deze dagen. Even op de snelweg om even de top uit te proberen, inderdaad de 200 wordt gehaald zonder een half uur lang niets te voelen. Cruisecontrol werkt prima en de Head-up display is een verademing, het kijken op de normale km-teller gebeurd niet meer.

Interieur:
Genoeg vakken, ideale middenconsole en de achterbak zijn ideaal. Gewoon ruimte in je auto is ideaal. Afwerking is goed, heb geen rare dingen kunnen ontdekken alleen dat je onder het rijden best wel even moet rekken om ergens bij te komen gezien de binnenruimte.

Exterieur:
Zwart...... leuk in de zomer dramatisch in de winter.

Na 3100 km een zeer tevreden nieuwe peugeot rijder die dagelijks 300 km+ rijd en zeer relaxed uitstapt. De stoel is lekker te verstellen en de armsteun is ideaal. Verbruik nu 1 op 15 maar wordt nog wat interessanter denk ik.

Na alle pluspunten uiteraard ook een aantal nadelen:
De telefoonverbinding werkt om te luisteren ideaal maar mensen horen mij niet als ik rijd. Als ik stilsta gaat het wel maar daarna is het dramatisch.

Het schakelen is voor me gevoel nog wat lang. Mijn vorige VAG was een stuk korter. Als je het koppelingspedaal helemaal intrapt vol je een rare bobbel onderin hier moet ik nog even naar laten kijken.

De tankdop vind ik wat simpel voor deze auto.

Conclusie:
Een ultieme gezins/reisauto met pit. Als je snel wil rijden kan dat en rustig toeren met de family is ideaal. Uitrusting ruim voldoende, parkeersensoren werken goed.

PRIVATE LEASE Peugeot 5008