Peugeot 5008 Allure 1.6 THP 7P (2011)

Uitvoering | 5008 Allure 1.6 THP 7P |
Bouwjaar | 2011 |
Jaar van aanschaf | 2015 |
Eerste tank gereden
Vergeleken met de Citroen valt op dat deze veel lekkerder rijdt. De auto is iets minder ruim dan de c4 grand Picasso. Maar wel iets overzichtelijker en zeer functioneel.
Het rijden bevalt me prima, dit is weliswaar een handbak tov automaat vd vorige, maar het rijdt en stuurt leuk.
Dashboard vind ik mooi en leuk, alles zit waar het hoort en het went snel.
Vind de motor wat lastig aanslaan, maar het werkt allemaal goed. Ik heb wel het gevoel dat deze auto minder vlot is dan de citroen. het trekt allemaal wat minder vlot. Terwijl op papier het aardig gelijk zou moeten zijn. Nu eerste tank leeg gereden, verbruik valt mij niet mee, ik moet echt moeite doen om 1:12 te rijden, ik had wel wat beters verwacht dan dit. Waarbij op deze tank ik 80% snelweg heb gereden en ik een rustige rijder ben.
Deze auto moet ik tot 140k rijden of maart, dan maar eens wat anders zoeken. Tot die tijd rijd ik met plezier deze.
eerste echte ervaring
Het verschil met de gr. Picasso is niet zo groot. Qua binnenruimte is het voorin wat krapper echter achterin wat ruimer.
Het rijden met 7 personen is met deze motor, ok. niet meer, niet minder, je merkt dat het allemaal wat langzamer gaat. Daarnaast vind ik dat je deze motor toeren moet laten maken. Het vermogen en koppel zit bij een behoorlijk toerental, dat is een verschil met de vorige citroen, welke een dikke diesel was, die was altijd meteen sterk.
Qua rijden rijdt deze lekker, stuurt goed.
Het stuur zelf is voor mij wat glad en goedkoop. Schakelen vind ik redelijk maar wel stroef gaan.
Stoelen zitten goed, nu geen leer, maar stof. Zitten gewoon goed.
Interieur is netjes, niet overdreven lux of bijzonder.
Het verbruik valt mij wat tegen, moet echt mn best doen om zuiniger dan 1:10 te rijden, ook met snelweg.
Wat me opvalt is dat de climate control het zeker niet zo warm maakt. 21 graden instellen is nog steeds frisjes, even zien hoe dat verder gaat.
En hoe bevalt de leeuw
Na een paar maanden nu is het makkelijker om te oordelen. In vergelijking met de Citroën zeker.
Wat bevalt me:
De auto rijdt lekker, stuurt goed, wegligging goed, schakelt goed. Paar kleine storingen maar gehad.
Motor, is soms wat onrustig stationair. Daarnaast vind ik het verbruik redelijk stevig, onder de 7,8l/100km kom ik niet.
Zeker boven de 115 gaat verbruik fors omhoog.
Zeker met wat meer mensen erin is de auto met motor voldoende.
Interieur ruimte lijkt echt kleiner dan bij de grand Picasso het geval was. Stoelen zitten redelijk. Kan nog steeds niet heeeelllll lekker zitten, beetje hannesen ook met die hendels. De kleur is niet mijn ding, maar daar kan ff auto niets asn doen. Hannesen met achter stoeltjes blijft lastig.
Ik ben in afwachting van mijn subaru outback. Daar heb ik zin in.
- Betrouwbaarheid3
- Prestaties3
- Comfort4
- Kosten3
PRIVATE LEASE Peugeot 5008
Uitgelicht aanbod

Peugeot 5008 1.6 THP ST 7p. AUTOMAAT GOED 7 PERSOONS ONDERHOUDEN.....
- 2010

Peugeot 5008 1.6 THP Allure 5p. | Automaat | Cruise control | trekhaak | Panorama dak | Electronic climate control
- 2011

Peugeot 5008 1.6 THP ST 5p.NAV/PANORAMA DAK/TREKHAAK/CLIMA