Peugeot 5008 Blue Lease 1.6 e-HDi (2012)
Uitvoering | 5008 Blue Lease 1.6 e-HDi 5P |
Versnellingen | 6, Semi Automaat |
Bouwjaar | 2012 |
Jaar van aanschaf | 2012 |
1e indruk
Afgelopen vrijdag m'n nieuwe 5008 opgehaald. Ben benieuwd, na 183000km in een Superb binnen 2 jaar en 8 maanden.
Uitvoering:
- Bluelease, zwart metallic
- glazen dak
- leren bekleding (achteraf ingebouwd, chestnut bruin)
- parkeerondersteuning voor en achter
- stoelverwarming
- audio upgrade voor en achter
- videopack (tegenwoordig met DVD speler en USB ingang)
- trekhaak ('vergeten' door de dealer, wordt later gemonteerd)
1e indruk:
Ik vind de auto mooi geworden. De combi zwart/chestnut walt me niet tegen. De videoschermen zitten er netjes in, en het geheel oogt chique.
De eerste km's bevallen goed. Het is wel erg wennen aan de gerobotiseerde handbak. De schakelmomentjes zijn behoorlijk aanwezig. Mijn vrouw heeft last van wagenziekte, en die werd er direct beroerd van. De sportstand of manueel schakelen deed echter wonderen, want dan zijn de schakelmomenten veel meer voorspelbaar en hoorbaar vanwege de hogere toeren.
De stoelen zitten top, de bediening van alles begint te wennen. Wel erg veel pookjes rondom het stuur (cruise control, richting/verlichting, media, ruitenwisser, schakelflippers).
De afwerking is netjes, al vind ik de bovenkant van het dashboard wat goedkoop ogen.
Geluid van de audioset is met de speakerupgrade best ok. Verwacht echter nog steeds geen topgeluid.
Verbruik ligt nu rond de 6 liter per 100km, wat ik best redelijk vind voor het begin. Heb nl. best veel probeer km's in de stad gedaan.
bekerhouder
Het was me al bekend voordat ik deze auto kocht, maar vandaag was de maat vol. Ik heb bij Halfords een bekerhouder gehaald die je links naast het stuur op het vetilatieroostertje monteert. De peugeot 5008 heeft nl. GEEN fatsoenlijke bekerhouder. Tussen de voorstoelen zit iets wat er voor door moet gaan, maar daar past niets in met de armsteunen naar beneden. Met de armsteunen omhoog moet je bijna een bionische arm hebben om een bekertje te kunnen pakken...
lichte trilling in stuur
Merk bij 125km/uur op de snelweg een lichte trilling in het stuur. Op sommige types asfalt meer dan op andere. Dealer gaat er naar kijken als de trekhaak erop gezet gaat worden. Ben benieuwd, want ik heb al wat zorgwekkende berichten op diverse fora gelezen.
PRIVATE LEASE Peugeot 5008

Peugeot 5008 1.6 THP GT 5p. Automaat Panoramadak Navigatie Leder interieur Airco Trekhaak
- 2010

Peugeot 5008 1.6 THP GT 5p. | Panoramadak | Trekhaak | Climate control | Parkeersensoren | Cruise control
- 2012

Peugeot 5008 1.6 THP GT 7p. Trekhaak Full Pano NLauto Youngtimer