Peugeot 407 SW GT 2.2-16V (2008)

autoreview

Peugeot 407 SW
Peugeot 407 SWPeugeot 407 SWPeugeot 407 SWPeugeot 407 SWPeugeot 407 SWPeugeot 407 SWPeugeot 407 SWPeugeot 407Peugeot 407Peugeot 407

Signalement

Uitvoering407 SW GT 2.2-16V
Versnellingen4, Automaat
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2008
KM-stand bij aanschaf3.500 km
KM-stand laatst6.800 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

 • 6.800 km

Deze Peugeot rijd ik nu al 3 weken als voorloop-auto op mijn leaseauto.
In het verleden heb ik al eens een Peugeot 307SW als leaseauto gereden en daar was ik destijds redelijk tevreden over. Deze 407SW heeft net als de 307 een mooi glazen dak. Mijn zoontje vindt dat geweldig, want hij kan goed vliegtuigen zien als we langs Schiphol rijden. Verder vind ik het uiterlijk van de 407 een stuk mooier. Hij heeft gewoon wat meer \"smoel\".
Binnen heeft hij genoeg ruimte, maar is vergeleken met de 307 wel een stuk krapper. Het navigatie systeem werkt perfect en ook de telefoon is goed, maar om deze te kunnen gebruiken is wel een extra simkaart nodig, want hij heeft geen bluetooth.
Er zit een armsteun in het midden, waar de enige bekerhouder precies onder is geplaatst. Dit is echt de meest vreemde en meest onpraktische plek die ik ken. Al het drinken moet schuin geplaatst worden en kan alleen met een vreemde knik in de pols worden gepakt.

Nu wil iedereen natuurlijk ook wat weten over de rijeigenschappen... tja... Hier ben ik niet positief over. De automaat is vreselijk. Ok, ik was de automaat van BMW gewend en deze was heerlijk, maar dit is toch wel erg dramatisch.
Het is een 4-bak en deze draait continue heel veel toeren. Optrekken doet hij nadat hij even zijn adem inhoudt en er goed over na heeft gedacht. Het lawaai is enorm en in sport stand wordt het zelfs nog erger aangezien de toeren nog verder omhoog gaan.

Duidelijk mag zijn dat mijn leaseauto geen Peugeot 407SW gaat worden....

PROBLEMEN

 • 6.800 km

- Volle tank wordt als net niet vol weergegeven.
Verder nog geen noemenswaardige problemen.

2,8
 • Betrouwbaarheid
  3
 • Prestaties
  2
 • Comfort
  4
 • Kosten
  2
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

Lezersreacties (5)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens