Peugeot 406 SRX 1.8-16V (2002)
Uitvoering | 406 SRX 1.8-16V |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2003 |
Zeer prettige reisauto en pittig. Vooral nadat ik een aantal jaren de 306 standaard diesel had gereden. De wagen is zeer comfortabel en ik kan zeggen dat dit mijn fijnste Peugeot is in de 25 jaar dat ik dit merk rijdt. Op TV wordt hij wel eens afgedaan als opa en oma auto maar dat kan mij niet deren. Ik vind het een chique auto met uitstraling en formidabel rijgedrag.
update 7 juni 2005:
Na 2 jaar rijplezier wordt de wagen aanstaande donderdag ingeruild. We gaan kleiner rijden maar dat neemt niet weg dat deze Peus mij tot op de dag vandaag zeer goed is bevallen. Jammer dat de inruilwaarde niet van dien aard is dat ik Peugeot blif rijden. Stap na 25 jaar Peus over op Mazda, een verschil in inruil van €2500,- is toch te fors.
De auto is 1 keer in de garage geweest i.v.m met een terugroepactie vanuit Peugeot NL. Daarbij is de koelradiator vervangen. Verder nog geen problemen geconstateerd.
Upodat 7 juni 2005:
Nu 50000 km gereden. Tot nu toe geen enlek probleem ondervonden met deze auto. Een echte aanrader dus. Peugeot kan hier gemakkelijk 3 jaar garantie op geven. Volgens mij lopen ze daarmee geen enkel risico.
- Betrouwbaarheid5
- Prestaties4