Peugeot 406 Coupé Pack 2.2-16V (2003)
Uitvoering | 406 Coupé Pack 2.2-16V |
Bouwjaar | 2003 |
Jaar van aanschaf | 2018 |
Stil en probleemloos genieten
Deze auto is inmiddels 1,5 jaar in mijn bezit en wordt hoofdzakelijk gebruikt voor de lange ritten.
Nu heb ik het getroffen met deze auto.
Aangekocht - 15 jaar nieuw -met aantoonbaar 36.000 km op de teller en een getaxeerde waarde van euro 8750 ... spekkoper dus..
Een prachtig gestileerde en uiterst comfortabele, stille Peugeot met een krachtige 2.2 motor.
Met de kennis van nu wordt wel gesteld dat de Peugeot 406 eigenlijk de laatste probleemloze Peugeot is geweest.
Direkt na aanschaf zijn ruitrubbers, distributie- en andere riemen vernieuwd.
De Peugeot 406 Coupe uit 2003 kan met E10 uit de voeten. Voor de zekerheid zal ik echter overstappen op Shell V-power.
Een terugblik,,.
Een terugblik:
Deze auto, slechts door zijn model te onderscheiden van een nieuwe auto, is door mij zo ongeveer vier jaar geleden aangeschaft met ongeveer 37.000 aantoonbare kilometers.
Inmiddels staat de kilometerstand op een bescheiden 74.000 km en is het onderhoud binnen de perken gebleven.
Een overzicht:
- Onderhoudsbeurten 2019-2021 euro 430
- Nieuw bobineblok 2021 euro 370
- Nieuwe Michelinbanden euro 630
Een kanttekening bij het vernieuwen van de banden is dat het balanceren bij deze velg slechts door een enkel bedrijf goed kan worden gedaan. Waar de plaatselijke garage en kwikfit geen oplossing konden bieden bleek het bedrijf Alband in Rotterdam een perfecte keus.
De verzekeringstechnische waarde was na taxatie in 2018 euro 8750.
Ook in mei 2021 - na drie jaar gebruik - werd bij een tweede taxatie aan de auto een verzekeringstechnische waarde van euro 8750 toegekend.
Van afschrijving lijkt geen sprake te zijn... leuk toch...?
Te koop aangeboden ... Niet verkocht
Via Autoscout heb ik deze prachtige champagnekleurige auto voor een redelijke prijs te koop aangeboden, voorzien van een compleet overzicht aan onderhoud en gereden kilometers (84000). Ik heb vier serieuze gegadigden ( 3 van de 4 uit het buitenland) gehad, die elk voor zich zeer enthousiast waren, maar toch afvielen.
Daarom toch maar weer overstag gegaan voor een uitgebreide grote beurt, waarbij naast het normale de voorremmen vernieuwd zijn.
Omdat ik wat ouder word realiseer ik me dat in-en uitstappen moeilijker wordt.
De auto blijft daarom beschikbaar voor verkoop.
Hij/ zij die deze heerlijke auto koopt zal er niet in teleurgesteld worden! Bel 0640 494901