Peugeot 406 Coupé 2.0-16V (1999)

Uitvoering | 406 Coupé 2.0-16V |
Bouwjaar | 1999 |
Jaar van aanschaf | 2014 |
Peugeuot 406 Coupé LPG
Al vanaf dat ik een kleine jongen was, had ik een auto die ik prachtig vond; de peugeot 406 coupé!
Ik wilde deze auto al jaren kopen, maar omdat ik een auto tot nu toe nooit nodig heb gehad, kocht ik er geen.
Omdat ik in februari begin met een stage 80 km van mijn huis, had ik eindelijk een reden om een auto te kopen. Ik hoefde geen moment na te denken en ging meteen opzoek naar een peugeot 406 coupe. De strakke lijnen, de brede neus en de mooie achterlichten; kortom een prachtige auto. Na een paar weken speuren kwam ik tot de conclusie dat een 406 op LPG de beste optie zou zijn. Uiteindelijk heb ik via autotrack een mooi exemplaar gevonden. Tijdens de proefrit bleek er helaas wel wat mis te zijn, een raar geluid als je het gas vol intrapte. Uiteindelijk bleek het een gebroken motorsteun te zijn. Een week later was het verholpen en heb ik de auto aangeschaft.
Eerste ervaringen
Na ongeveer een week begon het eerste probleem zich aan te dienen. Na een stukje rijden bleef het gas bij stationair rond de 2.000 toeren hangen. Daarnaast had het gas ook moeite om terug te vallen in de toeren wanneer je tussen het schakelen door gas los liet.
Na een wat research bleek de stappenmotor en het gasklephuis aan een schoonmaakbeurtje toe te zijn. Na dit te hebben schoongemaakt, liep de auto als een zonnetje.
Ondertussen een dikke 2000 km verder, kan ik zeggen dat het een echte fijne auto is. Comfortabel op de snelweg en lekker vlot voor het verkeer in de stad. Af en toe kijk ik vanuit mijn huis naar buiten, dan zie ik de 406 staan en denk ik; wat een prachtige auto. Ik kan zeker zeggen dat een jongensdroom tot vervulling is gekomen.