Peugeot 405 T-16 (1994)
Uitvoering | 405 T-16 |
Bouwjaar | 1994 |
Jaar van aanschaf | 1994 |
Echt een GEWELDIGE wagen. Je hebt het gevoel in een rallyauto onderweg te zijn. We hebben hem gekocht omdat we aan een nieuwe auto toe waren en na jaren zo´n trage diesel wilden we wel iets snels. De 405 T-16 heeft 200 pk, en loopt op de teller 255 km/u. Deze auto is te vergelijken met wat nu een Focus RS of een Astra OPC is. Alleen deze heeft wat meer stijl. Het is een echte Franse auto. Dat merk je aan de soepele vering en de fijne kuipstoeltjes. Zelfs de sportzetels zijn lekker zacht. De auto schakelt wat stroef en hakerig, maar dat is typisch Peugeot. Verder heb je een flinke bagageruimte (wel iets kleiner door de 4WD) en veel beenruimte, ook achterin. De wegligging is prima. In de winter heb je veel profijt van de vierwielaandrijving. Je komt overal doorheen.
Nooit problemen gehad. Iedere keer netjes naar de dealer voor de onderhoudsbeurten en ieder jaar ook netjes door de APK. Gewoon een goeie auto.