Peugeot 405 Break GRD 1.9 (1992)

Peugeot 405 Break GRD 1.9 (1992)

Uitvoering405 Break GRD 1.9
Bouwjaar1992
Jaar van aanschaf1995

Deze auto heb ik 1 jaar gereden in 1995.
We waren op zoek naar een grotere auto na 4 jaar 205 Dturbo en ik zocht eigenlijk een 405 SRD turbo Break vanaf 1992. Deze waren zeldzaam tweede hands en vaak nog stevig aan de prijs.
Deze 405 had een handelaar in Best voor mij gezocht en ik vond het direct een mooie auto. De auto reed goed en leek voldoende snel. Te snel gekocht en mijn 205 Dturbo ingeruild. Thuis zag ik dat de 405 twee deuren schade had gehad en dit was niet fraai overgespoten maar verder was alles OK.
Meteen ermee naar Zuid Frankrijk dus vrolijk door Luik en omhoog........bovenaan heb ik meteen besloten deze 405 niet lang te rijden, de turboloze 1900 had amper koppel, had ik kunnen weten na mijn Dturbo....
De 405 was eigenlijk boven de 120 km/u amper te rijden, geen enkele versnelling meer en veel toeren.
Na 1 jaar de 405 verkocht aan mijn vader en zelf een VW Golf TDI gekocht.
Wel aardig afgekickt in dat ene jaar.....

Geen problemen in dat ene jaar en 35.000 km

• Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee