Peugeot 405 Break GRD 1.9 (1993)

autoreview

Peugeot 405 Break GRD 1.9 (1993)

Signalement

Uitvoering405 Break GRD 1.9
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar1993
Jaar van aanschaf2008
KM-stand bij aanschaf317.000 km
KM-stand laatst326.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

 • 322.000 km

Ik heb deze auto aangeschaft vanwege de lage aanschafprijs en omdat ik wilde dieselen terwijl ik naar een nieuwere auto uitkijk. Nou ja, veel meer dan de aanschafprijs kan ik in eerste instantie niet kwijt zijn.
Als er al snel veel ellende aan de auto komt, dan zie ik wel wat ik doe. De verkoper (particulier) leek eerlijk en wilde er zo te merken vanaf omdat de auto er niet erg aantrekkelijk uitziet. Het is ooit een besteller geweest (dichte achterruiten) en later omgezet naar personenauto. Hij staat wat hoog op zijn achterpoten vanwege de verzwaarde achterveren. Bovendien zit er nog bestickering op van het bedrijf dat hem ooit in gebruik had. Die heb ik eraf gehaald en de wagen wat opgepoetst.
Een van de vier wielen is niet het mooie lichtmetalen wiel, maar het oude reservewiel. Een van de lichtmetalen velgen met versleten band is nu reserve. De koppeling slipt niet maar voelt wel erg vreemd aan. De garage heeft hier later geen opmerking over gemaakt, dus ik was blijkbaar anders gewend.
De eerste 1200 km zit erop en hij rijdt nog. Bijna 1 op 18 gehaald.
Update 1:18 haal ik net niet gemiddeld. Misschien ben ik er wat harder mee gaan rijden.
Het wordt langzamerhand winter dus kouder en hij start nog steeds goed. Bij koude motor dringen de dieselgeluiden flink het interieur binnen. Dat was ik van mijn Passat niet gewend.
Eind december 2008 verkocht.

PROBLEMEN

 • 322.000 km

Geconstateerd dat het reservewiel alleen aan de veiligheidsgrendel hing en niet aan het echte ophangpunt. Dank u wel, vorige eigenaar. Levensgevaarlijk.
De voorbanden waren op en ik heb er een paar niet te dure banden op gezet. Al heb ik hem maar voor een paar maanden, ik wil wel overleven.

De motor heeft een lichte olielekkage. Ik heb later geconstateerd dat het olieverbruik niet extreem is, dus verbruik verlies lopen niet uit de hand.
Bij de controle die ik heb laten doen, bleek dat de wagen niet zomaar door de APK heen zou komen. De handrem werkt matig en niet even goed verdeeld over beide achterwielen. De meeste kosten zouden komen voor het vervangen van de aandrijfashoezen en de stuurstanghoezen (ik weet niet of ik het zo goed neerschrijf).
Af en toe gaat het lampje branden dat er water in de brandstoffilter zit. Het gaat net zo spontaan weer uit op een gegeven moment. Ik heb er bij het rijden niets van gemerkt of er een druppel water is meegezogen.

Verkocht

 • 326.000 km

Iemand anders gaat de auto verder onder zijn hoede nemen.
Ik heb er 9000 km mee gereden zonder problemen. Het enige wat ik heb gedaan is 2 x een liter olie bijvullen en al in het begin nieuwe voorbanden laten monteren. De wagen is wel aan een grote beurt toe. Die had hij volgens mij ook al lang niet meer gehad voor ik hem kocht.
De olievlekken op straat, waar hij geparkeerd stond, zullen me nog lang aan hem herinneren.

2,8
 • Betrouwbaarheid
  3
 • Prestaties
  3
 • Comfort
  2
 • Kosten
  3
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

Lezersreacties (2)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens