Peugeot 309 XL 1.4i Profil (1990)
Uitvoering | 309 XL 1.4i Profil |
Bouwjaar | 1990 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Geweldige auto! Vooral als je een Suzuki Alto gewend was. Ik had veel auto’s overwogen maar veel vielen er af vanwege het gewicht. Ik zocht iets wat in de belastings categorie 751 tot 850 Kg viel. Of lager uiteraard. De 309 was ideaal qua gewicht en omdat het niet de kleinste auto is en toch maar 850Kg weegt.
De 1.4i motor wil ook wel, volgens de Carbase van 0 naar 100 in 11,1 seconden en een topsnelheid van 170 km/h. Ik heb beide nog niet uitgeprobeerd omdat ik de auto daar niet voor gekocht heb.
Verder is het een hele comfortabele auto, goed geveerd (sommige drempels zijn met 60 km/h geen probleem) en stuurbekrachtiging is niet eens nodig. En zoals eerder al gemeld, lekker vlot.
Ook is het een best zuinige auto. Ik schat dat ie ongeveer 1 op 15 zal rijden.
Verder heeft ie voldoende ruimte voor 4 personen en bagage ruimte te over.
Toen ik hem kocht was het slotje kapot van de linker deur, een nieuw slotje had de verkoper al gekocht dus het was alleen een kwestie van vervangen, verder geen problemen.
ongeveer 2000 km na aanschaf olie bijgevuld en hij begon te lekken, nu de klepdekselpakking vervangen en hopen dat ie niet meer lekt.