Peugeot 309 GTI (1989)

autoreview

Peugeot 309 GTI (1989)

Signalement

Uitvoering309 GTI
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar1989
Jaar van aanschaf2003
KM-stand bij aanschaf147.500 km
KM-stand laatst0 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

Ruime auto met een zeer goede wegligging bij een aanvaardbaar comfort. Is enigszins nerveus bij spoorvorming en hoge snelheden in de regen zijn af te raden (door het lage gewicht van 915 kg heeft hij sneller de neiging om te aquaplaneren dan modernere auto"s).
Grootste nadeel is de afwerking van het interieur. Door gebruik van hard plastic is mijn dashboardkastje reeds gesneuveld. Bovendien piept en kraakt het af en toe. Een typisch 309-euvel is lekkage van of bij de achterklep. Door de aparte vorm van de achterruit is deze niet geheel waterdicht.

PROBLEMEN

Auto gekocht in aug. 2003 voor 700euro.
April 2004: APK met fuseekogels voor, nieuwe remslangen
en homokineet, kosten 800euro
Mei 2004: Problemen met koelsysteem, daarbij zijn ver-
vangen radiateur, div. slangen, waterpomp,
distributieriem en rolspanner. Kosten 700 euro
Aug 2004: Nieuwe remschijven vóór + remblokken, 120 euro

Motorisch en electrisch uiterst betrouwbaar. Altijd starten en alles werkt. Bovengenoemde zaken zijn m.i. vooral te wijten aan achterstallig onderhoud.

4,0
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  5
 • Comfort
  3
 • Kosten
  3
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

Lezersreacties (0)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens