Peugeot 308 SW Blue Lease Premium 1.5 BlueHDi 130 (2018)
Uitvoering | 308 SW Blue Lease Premium 1.5 BlueHDi 130 |
Bouwjaar | 2018 |
Jaar van aanschaf | 2018 |
Weinig tot Geen comfort
Na enkele jaren met plezier in diverse Renaults te hebben gereden, met als laatste een Renault Grand scenic Intens, ben ik sinds 4 maanden na wisseling van werkgever, eigenaar van een andere Leaseauto.
Een Peugeot 308 SW Bleu lease Premium 1.5 diesel met eat 8 automaat.
De vorige medewerker had deze geconfigureerd, met leder interieur, verder geen extra's. Deze stond in de lease voorraad van mijn werkgever, ik kon kiezen tussen een V40 met kleine koffer, of van de Peugeot met een enorme koffer. om praktische redenen heb ik dus voor de Peugeot gekozen, daar ik nogal wat materiaal en onderdelen mee heb als ik naar een klant moet.
Heb momenteel een kleine 25,000km gereden met de auto. Betreffende de motor en versnellingsbak combi van de Peugeot enkel lof, fijne motor met veel trekkracht en redelijk stil, de automaat is een verademing schakelt soepel en snel. hij is redelijk zuinig, minder als de Renault maar wel nog zuinig. Daar geen klachten over.
Echter sinds week 1 ervaar ik last van mij onderrug, na ongeveer alle posities van de stoel te hebben geprobeerd, nog steeds geen goede zit gevonden in de auto.
Het zitvlak van de stoel staat aan de voorzijde redelijk hoog, en achter staat het enorm laag, als je de stoel omhoog zet wordt het iets beter daar dan de achterzijde omhoog komt. Echter zit ik dan met mijn hoofd tegen de zonwering van het panoramadak. Deze zou je idd open kunnen zetten, echter als de zon op het glas staat wordt het enorm warm onder het glas.
De zijkanten van de stoel drukken enorm tegen mijn bovenbenen, waardoor ik het gevoel krijg dat ik twee blauwe plekken heb op mijn benen.
Tevens Kann ik de km teller en de display niet goed aflezen, kijk vaak tegen het stuur aan.
Nu heb ik met andere bestuurders van ee vergelijkbare Peugeot gesproken en mijn mening betreffende de zitpositie en de stoel gegeven. de meeste die ongeveer mijn postuur hebben, ik ben ongeveer 1mtr 87.
De bestuurders die kleiner zijn ervaren een stuk minder klachten, is mijn ervaring. Bijvoorbeeld een aantal van de mensen die ik heb gesproken net als mijn vrouw (1 mrt 75) ervaren minder problemen met de zitpositie en van de stoel,zij geven aan stoel omhoog zo is de zitting enigszins vlak. waardoor zei zeggen een redelijk goede zit te hebben. Mijn vrouw geeft echter als ze na mij in de auto instapt, en de stoel niet versteld kan ze niets aflezen van het dashboard.
ik ga deze auto zsm omruilen voor een andere auto, waar wel een goede zitpositie in kan worden gehaald.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee
PRIVATE LEASE Peugeot 308

Peugeot 308 SW 1.2 PureTech Blue Lease Allure Staat in Hoogeveen
- 2021

Peugeot 308 SW GT-line | Cruise control | Lichtmetalen velgen 18" | Mistlampen voor
- 2017

Peugeot 308 1.2 PureTech Blue Lease Premium Avantage 130pk | Navigatie | Climate Control | Achteruitrijcamera | Panoramadak | Adaptieve Cruise Control | Apple CarPlay/AndroidAuto |
- 2021