Peugeot 307 XT 2.0 16V (2002)

Peugeot 307
Peugeot 307Peugeot 307Peugeot 307Peugeot 307Peugeot 307Peugeot 307Peugeot 307 - interieurPeugeot 307 - interieur

Uitvoering307 XT 2.0 16V
Bouwjaar2002
Jaar van aanschaf2002

Na ruim 3,5 jaar in de 307 gereden te hebben en 135.000 kilometer hiermee afgelegd te hebben mag ik over 2 maanden een nieuwe auto gaan leasen. Ik kijk met gemengde gevoelens terug op de Peugeot. Het is een ruime comfortabele auto met een prima zit. De motor is redelijk pittig, alleen onderin houdt het allemaal niet over. Het verbruik is gemiddeld 1 op 12 wat niet slecht is.
Waar ik me wel geweldig aan geergerd heb is het feit dat de auto slecht in elkaar geschroefd is. Alles rammelt, de kappen voor de voorwielen hangen los. In de 3,5 jaar zijn de diverse kunststofdelen van de auto al vervangen of opnieuw vastgezet en de auto rammelt nog steeds.
De volgende auto wordt een BMW, ik hoop dat de afwerking hier beter voor elkaar is.

Echte grote problemen zijn er niet geweest, wel veel kleine. In het eerste jaar zijn de ruitenwissers vervangen. De richtingaanwijzers zijn ook al een keer vervangen maar weigeren af en toe nog steeds dienst. De auto vreet lampjes. Ongeveer om de twee maanden moeten er een aantal lampen vervangen worden. De kap onder de motor is vervangen. De schakelaar in de stuurkolom voor de airbag is vervangen, deze was versleten waardoor hij continu een storing aangaf in de airbag.
Kortom niet echt grote problemen maar een paar keer per jaar sta ik wel in de garage voor deze problemen.
Ik heb niet echt spijt van mijn keuze voor Peugeot maar de volgende wordt toch echt een andere.

6,5
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee