Peugeot 307 XSI 2.0 HDI 110pk (2004)

Peugeot 307
Peugeot 307Peugeot 307Peugeot 307Peugeot 307Peugeot 307Peugeot 307Peugeot 307 - interieurPeugeot 307 - interieur

Uitvoering307 XSI 2.0 HDI 110pk
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2004

Ik heb deze auto in april 2 jaar en ben er zeer tevreden over. Ik maak veel kilometers waarvan het merendeel zakelijk. Het is een degelijke auto wat ik van de BMW hiervoor niet kon zeggen, daar heb ik redelijk veel motorproblemen mee gehad. Dat is me bij deze slechts één keer overkomen. Het is een vrij luxe auto (cd-speler, navigatie, cruise controle, climate control, 16’Lichtmetaal).
Ook op de lange reizen door het land stap ik weer fit uit de auto. De wegligging is minder dan in de BMW maar nog steeds prima in orde te noemen.

De 110pk sterke motor kan de 307 prima aan, alleen op de snelweg wens ik af en toe iets meer power. Maar goed bij lage toertallen pakt de HDI hem lekker op.
Aangezien ik mijn nieuwe dienstauto binnekort ga bestellen(een Peugeot 407 waarschijnlijk)neem ik die wel met een pittigere motor(136pk). Deze rijdt heerlijk heb ik na enkele proefritten ondervonden.

Het enige werkelijke minpunt vanaf dag 1 was de versnellingsbak. Deze schakelt hakerig naar elke versnelling. Het zijn vrije lange slagen naar de 5de versnelling (hadden er gerust 6 mogen zijn).

Zoals bij menig auto met hoge kilometrage gaat het koppelen wat zwaarder dan vroeger. Ook als je echt sportief wilt gaan rijden moet je geen 307 (HDI) kopen. Deze auto’s zijn simpelweg meer afgestemd op comfort en lange ritten over de autosnelweg.

Over het algemeen heb ik zeer tevreden gereden in deze auto. Relatief weinig problemen en veel rijplezier.

- Vel nieuwe lampjes, die dingen verslijten bij het leven.
- Navigatie enekele keer opnieuw geprogrammeerd.
- Na 30.000 km nieuwe banden
- Brandstof-injectoren vervangen na 50.000 km.
- 2 storingen aan airbags.
- 1 andere motorstoring, ik weet niet wat peugeot met de elektronica heeft gedaan maar hier kunnen ze nog wel wat van de Duitsers leren.

Al deze problemen zijn snel opgelost door de dealer(Brandon in Zevenaar). Ik ben zeer content met deze service.