Peugeot 307 XSI 1.6 16V (2001)

Peugeot 307
Peugeot 307Peugeot 307Peugeot 307Peugeot 307Peugeot 307Peugeot 307Peugeot 307 - interieurPeugeot 307 - interieur

Uitvoering307 XSI 1.6 16V
Bouwjaar2001
Jaar van aanschaf2004

Prachtig mooie auto om te zien. Het interieur is strak, modern en overzichtelijk. Op snelweg niveau is hij redelijk stil, (het kan altijd stiller)
Met 110 PK kom je zeer goed mee met het overige verkeer en op de snelweg is 110 PK ruim voldoende.

09-2005:

Zei ik dat ik nagenoeg geen problemen tegen was gekomen, Iets te vroeg gejuicht. Ik zal een korte opsomming maken van de problemen. Ik laat de ’kleine’ dingen wel achterwege. Ik let meestal niet zo op details, maar deze dingen vielen me erg op. Ook omdat de auto constant kuren vertoond ga je je meer ergeren aan dit soort dingen. Dit zijn trouwens geen incidenten. Collega’s en vrienden ervaren identieke problemen. Auto verkocht en ik zoek nu een Volkswagen, Audi of een Japanner....

Voor mij nooit meer een Franse auto, laat staan een Peugeot.

10-2004:
Tot nu toe weinig problemen:

1: Vocht in koplampunit

2: Een zeer irritant gepiep bij het deel waar
de spruitstuk overgaat in uitlaat is helaas niet te
repareren zegt men.

3: Af en toe wat kraakjes bij drempels en dergelijke

4: Tegenvallend verbruik gemiddeld 8.2 liter op 100 Km

09-2005
5: Broekhuis in Almelo was toch niet zo vriendelijk als gedacht. Er werden spookrekeningen gemaakt, vervangen onderdelen waren helemaal niet vervangen!!! Na navraag bij de monteur zei hij:’Ik heb de rubbers ingesmeerd niet vervangen’ Maar betalen doe je wel 80 euro.

6: Af en toe kraken werd de hele dag door kraken

7: Uitlaat viel er met 40.000 kilometer al af

8: Startmotor defect met 40.000 kilometer! Ik start maar 2 x per dag

9: Cruise control valt zomaar uit

10: Regensensor slaat de hele dag op hol

11: Stoel Bekleding verpulverd

12: Het schuim in de stoel is totaal verdwenen ik zit op
metalen buizen. Ik weeg 80 Kg?

13: Radio gaat aan maar geeft geen geluid. Enige oplossing accu even afkoppelen

14: Alle electronica valt uit, ook verlichting en ruitenwissers, duurt een seconde of 4 en gaat weer aan. Lekker gevaarlijk?

15: Stuurbekrachtigingspomp defect

16: Banden totaal versleten met 50.000 kilometer, ik rijd alleen op de snelweg.

17: Nieuwe banden waren na 10.000 duidelijk scheef afgesleten, uitlijnen hielp niet.

19: Achterklep sluit niet, moest de klep steeds harder dichtduwen (gooien)

20: Achterklep afdekking liet los.

21: Vloerbedekking liet los

22: Achter Remklauw defect, na 2 maanden de andere remklauw

23: Remcilinder lekt

24: Koppakking lek met 52.000 kilometer

25: Ontelbaar vaak de meldingen:
Passagiers air-bag uitgeschakeld
Storing uitlaatgas
Storing ESP/ABS

26: Richtingaanwijzer-schakelaar defect 4x, ik rijd alleen op de snelweg, zo vaak knipper ik niet..

4,0
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee