Peugeot 307 XS Pack 2.0 HDI 90pk (2004)
| Uitvoering | 307 XS Pack 2.0 HDI 90pk |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2004 |
| Jaar van aanschaf | 2004 |
| KM-stand bij aanschaf | 1 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
Na negen maanden in een 307 basis met 1.4 HDI motor gereden te hebben, was de aflevering van mijn 90 pk versie een hele opluchting. De 1.4 is erg krap bemeten voor de auto.
Nu heb ik de auto aangekleed met diverse leuke optiepakketten, de auto klopt gewoon. Je krijgt er ook diverse complimenten over. Inmiddels zitten er 23500 km in deze auto, ze zijn allemaal met veel plezier gemaakt. Het enige minpuntje is dat de cruise controle niet altijd doet wat ik wil. Verder nog geen storigen of problemen gehad.
Het verbruik valt me niet tegen. Dat ligt tussen de 1 op 15 en 16. De motor is heerlijk stil, je hebt ook niet veel last van windgeruis. Wel zou het bandengeluid minder mogen op betonbanen. Op gewoon asfalt is de auto lekker stil.
De regensensor is van de aktieve soort, hij wist naar mijn mening te vaak bij te weinig neerslag. Daarnaast heb ik al vier keer aangelegd op de follow me home, maar deze krijg ik niet uitgeprobeerd. De armsteunen aan de voorstoelen zijn een genot, echt geweldig. De audio af fabriek doet zijn werk naar behoren, maar is niet overdreven goed. De lederen bekleding begint nu een klein beetje te plooien, dat vind ik wel te vroeg voor een auto van vier maanden oud.
UPDATE APRIL 2005
De auto is nu ruim een jaar oud. Volgende week gaat de auto naar de garage voor de 60.000 km beurt. Ik ben nog steeds erg tevreden over de auto. Met name het rijcomfort en de stoelen verdienen een hele grote pluim. Ook rammelt of kraakt er nog niets in deze auto, dat valt me niet tegen van een Franse auto.
Wat me wel is opgevallen: ik blijf erg slecht verstaanbaar via de carkit (kan aan de carkit liggen), de achterbanden zijn vroegtijdig vervangen omdat ze niet meer rond waren en dus veel herrie veroorzaakten. Tevens is er een maand geleden onder garantie een wiellager vervangen en nu is er nog een stuk. Da’s veel te snel natuurlijk.
Ook de CD wisselaar heeft twee weken geleden (2 wkn buiten de garantie) de geest gegeven. Deze is nu weg voor reparatie, ben benieuwd hoe Peugeot hier mee omgaat. Je mag verwachten dat een nieuwe wisselaar het langer dan 12 maanden volhoudt.
Toch blijft wel het enthousiasme ruimschoots overheersen. Het is en blijft een mooie auto, hij is ook erg praktisch. We gebruiken de auto regelmatig met vier volwassenen en ook achterin is het op lange(re) ritten goed uit te houden. Kortom, ik diesel naar tevredenheid nog wel even mijn kilometers! Je gaat ook wennen aan de 90 PK motor. In de eerste drie versnellingen gaat het allemaal prima. Tussen de 80 en 120 km/h gaan de sprintjes niet zo snel, echter boven de 120 wil de diesel best weer gaan!
- Cruise controle functioneert niet altijd naar wens. (soms doet ie ’t goed, soms ook niet, zonder dat ik tussentijds bij de dealer ben geweest)
- radio was verkeerd aangeloten bij aflevering. Er was ingeregeld dat er een versterker tussen zat, er kwam daarom bijna geen geluid uit. Op zaterdag onder service binnen 10 minuten opgelost.
Er is een hele hevige rammel in de auto geweest, er bleek een kiezel op de veerschotel terecht te zijn gekomen. Onder service verholpen! 10 punten voor de dealer, want daar kunnen zij ook niets aan doen.
APRIL 2005:
Cruise control doet het een stuk beter. Enige echte probleem is de vroegtijdige slijtage van de wiellagers.